Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vikend vremenska prognoza

Izmjenjivat će se sunčana i kišovita razdoblja, a meteorolog otkriva što nas još očekuje tijekom vikenda

Vremensku prognozu za vikend, ali i kakvo bi nas vrijeme moglo očekivati idućeg tjedna otkriva meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Promjenjivo i relativno toplo vrijeme se nastavlja, nama i dalje sa Sredozemlja povremeno pristiže vlažan i nestabilan zrak, tlak je snižen, a i u sljedećim danima na cijelom ovom području Mediterana bit će još i fronti i ciklona. Sunčana razdoblja izmjenjivat će se s onim kišovitima, a ukupno, uz južinu zadržat će se iznadprosječno toplo.

U subotu ujutro bit će promjenjivo oblačno, u kopnenim krajevima mjestimice uz maglu, na Jadranu uglavnom ponegdje s kišom. Inače kiša će biti izglednija i zapravo učestalija sutra upravo na Jadranu i u predjelima uz Jadran, potom u gorskoj Hrvatskoj, a tek kasnije možda na kratko je bude i u središnjoj.

Puhat će većinom slab južni i jugozapadni vjetar, a na Jadranu umjereno jugo. Jutarnja temperatura na kopnu od 3 do 8, a na moru od 8 do 13 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Sporovod Alekseja Navaljnog Najveći Putinov kritičar Brojni Rusi i dalje su okupljeni oko groblja, kći Alekseja Navaljnog objavila prekrasnu poruku: "Moj heroj"

Poslijepodne malo kiše moguće je i u središnjoj Hrvatskoj, uglavnom južnije u regiji, no nisu isključena ni sunčana razdoblja. Vjetar slab jugozapadni, a temperatura, svakako iznad uobičajene za datum, bit će oko 15 stupnjeva.

Kiša je manje vjerojatna u Slavoniji i Baranji, dakle, ovdje više suho i vjerojatno više sunčano, a podjednako toplo ili čak malo toplije. Temperatura većinom od 15 do 17 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu bit će promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, ovdje tijekom dana uz uglavnom kraća sunčana razdoblja. Puhat će umjereno jugo, a temperatura će biti od 10ak, 12 stupnjeva u gorju do 15 na sjevernom Jadranu.

I u Dalmaciji će se u subotu izmjenjivati sunce i oblaci, te je također mjestimice i povremeno moguća kiša. Puhat će jugo, a temperatura će porasti i do 17 stupnjeva.

Te promjene od sunca do kiše, i od dana do dana, nastavit će se i dalje. Više suha vremena idućih dana ukupno očekuje se u unutrašnjosti.

Najsunčanije će pritom biti u nedjelju i u utorak, no u utorak poslijepodne može biti i kraćih pljuskova. Ponedjeljak je oblačniji, ali većinom bez kiše, bit će je tek u gorju. Prolazno će zapuhati umjeren jugozapadnjak, inače vjetar slab, a temperatura svih dana iznad prosjeka za doba godine.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zemljište u općini Tisno - 3 Tko je tu lud? Htjela prodati zemlju pa se šokirala: "Stabla su izvađena s korijenom, moj suhozid samljeven..."

I na Jadranu sunčana razdoblja, poglavito u nedjelju te ponovno u utorak, dok se u noći na ponedjeljak i tijekom ponedjeljka očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Puhat će jako, prema otvorenom moru i olujno jugo, a slabjet će u utorak. I na moru u sljedećem tjednu ostaje toplo.

Toplina će dakle obilježiti i drugu polovicu tjedna, ali nastavit će se i ova izmjena sunca, oblaka i kiše. Pred nama je jedno promjenjivo, vrlo proljetno razdoblje.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene