Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Na vrijeme tijekom vikenda utjecat će sredozemna ciklona: Detalje donosi meteorolog Ivan Čačić

Vremensku prognozu za petak i vikend obilježava promjenjivo i vjetrovito vrijeme. Sve detalje o vremenu za vikend donosi meteorolog Ivan Čačić.

Na vrijeme će i u petak utjecati sredozemna ciklona unutar koje će se na kontinentalni dio naše zemlje premjestiti frontalni poremećaj s kojim će stići nova količina vlažnog i nestabilnog zraka. On će prema kraju dana oslabiti, a sa zapada će ponovno jačati djelovanje atlantske ciklone, a zatim i novog ciklonalnog vrtloga u Sredozemlju s kojima će u naše krajeve još do sredine tjedna s juga pritjecati razmjerno topao i vlažan zrak.

U petak ujutro očekuje nas promjenljivo povremeno s kišom, osobito u gorskom području i na Jadranu gdje će oborine biti najčešće, a u Dalmaciji su mogući pljuskovi i grmljavina. U većem dijelu unutrašnjosti vjetar slab. Jedino će u Lici te na istoku zemlje puhati ponegdje umjeren jugoistočnjak.

Na Sjevernom Jadranu još u noći i ujutro umjerena i jaka bura, a na srednjem i južnom dijelu mjestimice jako jugo. Najniža jutarnja temperatura od 5 do 9, na Jadranu od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva

U nastavku dana u Središnjoj Hrvatskoj promjenljivo oblačno povremeno s kišom, ali i sa sunčanim razdobljima osobito u drugom dijelu poslijepodneva. Vjetar slab, a najviša temperatura od 12 do 15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion...

I u istočnim predjelima promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Još će ponegdje biti malo kiše i to uglavnom u prvom dijelu dana. Vjetar većinom slab, a na istoku mjestimice i umjeren. Poslijepodne temperatura od 14 do 17 stupnjeva.

U Gorskoj Hrvatskoj i na Jadranu promjenljivo povremeno s kišom s više oblaka u prvom dijelu dana u gorskom području. Vjetar većinom slab. Na Sjevernom Jadranu bura će okrenuti na slabo do umjereno jugo koje će prema otvorenom moru ponegdje biti i jako. Najviša temperatura od 10 do 12, na Jadranu od 13 do 16 stupnjeva.

U Dalmaciji promjenljivo oblačno povremeno s kišom i još pokojim pljuskom i grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo. Temperatura od 14 do 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Ostali se smijali Španjolski svećenici poželjeli papi smrt: "I ja se puno molim za papu, da što prije ode u nebo"

Sljedeća tri dana

Slijedećih dana u unutrašnjosti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i razmjerno toplo. Još će povremeno će biti kiše i to većinom uz u gorskom području.

Na Jadranu još dosta promjenljivo povremeno s kišom. Puhat slabo i umjereno, od nedjelje povremeno i jako jugo. I dalje razmjerno toplo.

Za vikend, dakle, promjenljivo i razmjerno toplo s oborinama uglavnom na Jadranu i u gorskom području. Najviše sunčanih razdoblja bit će u središnjim i istočnim predjelima gdje će biti i uglavnom suho, osobito u nedjelju.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene