Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Iako je ponegdje moguć pljusak, ljeto se ipak ne da. Ali za kupače imamo jednu lošu vijest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji dani su bili vrlo sunčani, a za vikend se očekuje slično vrijeme, uz poneki lokalni pljusak.

Još ujutro uz više oblaka može pasti nešto kiše ili poneki pljusak i to uglavnom u Slavoniji i Lici. Drugdje će biti djelomice, na moru i pretežno sunčano. Osim toga pred nama je nešto vjetrovitiji dan. U unutrašnjosti uglavnom slab do umjeren sjeverni vjetar, dok će na Jadranu biti umjerene do jake bure i sjeverozapadnjaka. Temperatura od 13 do 18, uz obalu i do 23 stupnja.

Pročitajte i ovo Snijeg u Zagrebu - 3 Velika promjena vremena Hladni val nad Hrvatskom: Snijeg stvara kaos na cestama, iz HAK-a pozivaju vozače na oprez. U Zagrebu palo stablo na parkiralište, danas smotra zimske službe Slika nije dostupna Uskoro velika promjena Stiže prava zima: Slijede nam hladnoća, jak vjetar, a kiša bi se negdje mogla pretvoriti u snijeg

Središnju Hrvatsku u nastavku dana očekuje postupno razvedravanje, puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, a temperatura do najviše 27 stupnjeva.

U drugom dijelu dana će i na istoku oborine prestajati pa će i u Slavoniji biti više sunčana vremena. Uz slab do umjeren sjeverozapadnjak temperatura do najviše 27 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu sunčano, ali vjetrovito uz umjerenu i jaku, podno Velebita na udare i olujnu buru. Temperatura će na moru dosezati i tridesetak stupnjeva. U gorju će biti djelomice sunčano još ponegdje uz pokoji pljusak, a temperatura će ovdje biti oko 24 stupnja.

U Dalmaciji sunčano, a na jugu je moguć poneki lokalni pljusak. Osim toga, bit će vjetrovito uz buru ili sjeverozapadnjak, a temperatura će u najtoplijem dijelu dana dosezati 32 stupnja.

Uz buru vrijeme možda neće biti za kupanje, iako je more dovoljno toplo – u petak je temperatura uglavnom između 23 i 25, a u Dubrovniku čak i 26 stupnjeva.

UV indeks će jedino na istoku biti umjeren, u unutrašnjosti visok, a na obali i vrlo visok.

Na kopnu još u nedjelju može biti umjerene naoblake, ali oborine se ne očekuju. Od ponedjeljka će biti još sunčanije i stabilnije, a dnevna temperaturama bez bitnije promjene.

Na Jadranu će idućih dana biti pretežno sunčano, ali još uvijek vjetrovito. Sjeverozapadnjak ili bura će biti uglavnom umjereni ili jaki, i tako do utorka kada se očekuje slabljenje vjetra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene