Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Ćudljivo vrijeme i oproštaj od ljeta? Meteorolog otkriva što možemo očekivati

Kakvo je stanje na prognostičkim kartama i ima li još kiše? Odgovore na ova pitanja u vremenskoj prognozi donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić.

Jedna fronta je prošla, druga nam se, sa zapada, već priblIžava. Uz to, u atmosferi još ima dosta vlage, i u višim i u nižim slojevima, tako da smo daleko od stabilizacije, iako ćemo imati sunčana razdoblja.

U četvrtak ujutro promjenjivo oblačno. Više oblaka bit će Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici, a manje u Slavoniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, pa tamo očekujemo više sunca.

Na Jadranu oblačnije, osobito na sjeveru. Tamo je ujutro velika mogućnost za kišu i pljuskove, no pokojeg pljuska može biti i drugdje na obali, kao i u Gorskom kotaru i Lici. Na obali će puhati umjereno do jako jugo, na kopnu slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar.

Bit će pomalo vjetrovito, ali ne i hladno. Na kopnu od 14 do 17 stupnjeva, a na Jadranu od 21 do 23.

Pročitajte i ovo Ilustracija oko 400.000 smrtnih slučajeva Europa se suočava s "ozbiljnom javnozdravstvenom krizom", naši susjedi među zemljama u kojima je najgore

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj promjenjivo oblačno, uz veću mogućnost za lokalnu kišu i pljuskove, osobito rano poslijepodne kad će biti oblačnije. Kasnije ponovno više sunca. Vjetar će i dalje biti slab do umjeren, južnih smjerova, a temperatura će rasti do 27, 28 stupnjeva.

I preko Slavonije će poslijepodne proći jedan oblačan sustav, donijeti lokalnu kišu i pljuskove, no oni će biti brzoprolazni, kratkog vijeka tako da će kasnije poslijepodne ponovno biti i sunca. Puhat će slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar, osim za vrijeme pljuskova, kad će okrenuti na umjeren do jak jugozapadni. Temperatura oko 29.

U Istri i Primorju poslijepodne više sunca nego ujutro. Djelomično će se razvedravati, samo su rijetko još mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, osobito oko Rijeke. Zatim navečer ponovno, posvuda, raste mogućnost za kišu. Puhat će slabo do umjereno jugo i lebić, a temperatura će biti oko 27. 

U Gorskom kotaru i Lici većinom oblačno, uz kišu, i samo kraća sunčana razdoblja. Temperatura od 20 do 23.

U Dalmaciji promjenjivo, lokalno uz kišu, a mogući su i Izraženi pljuskovi te grmljavina, vjerojatnije na sjeveru te u unutrašnjosti. Vjetar će biti umjeren do jak, i promjenjiv. Nakon juga će prolazno zapuhati lebić, zatim na jugu malo bure, a navečer opet posvuda jako jugo. Najviša temperatura od 26 do 28.

U petak na kopnu promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima, te vruće i sparno, oko 29 stupnjeva. Malo kiše je moguće u Lici i Gorskom kotaru. Za vikend posvuda oblačno, kišovito i hladnije.  Mjestimice će pasti veća količina oborine. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, u subotu sjeveroistočni.  Temperatura za vikend osjetno niža, ona maksimalna će biti između 20 i 23, a jutarnja 15 do 18.

Pročitajte i ovo Požar u klubu Mint Požar u zagrebačkom klubu Nadzorne kamere otkrile kako je zapaljen Mint: "Netko je očito poslao poruku"

I na obali u petak promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Kiše će tad biti uglavnom na sjevernom Jadranu. Za vikend oblačnije, uz češću, jaču i obilniju kišu. Povremeno i jake pljuskove s grmljavinom. Puhat će umjereno do jako jugo, prolazno i olujno, dok će u nedjelju zapuhati bura, i to prvo na sjeveru. Temperatura će se i ovdje sniziti, ne kao u unutrašnjosti naravno, ali osjetit će se tih 3 do 5 stupnjeva manje.

U četvrtak i petak će biti i sunca i kiše. Zatim za vikend prilično nepovoljno vrijeme - oblačno, hladnije i kišovito, ponegdje uz obilnu kišu. Sljedeći tjedan se naziru pak stabilnije i sunčanije prilike, osobito u kopnenim krajevima. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene