Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala škola prognoze

Znate li koliko smo napravili za očuvanje planeta Zemlje? Odgovor donosi Ivan Čačić

Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić otkriva koliko je do sada ostvareno klimatskih ciljeva u očuvanju planeta Zemlje.

Premda je Program održivog razvoja do 2030. godine koje su zemlje članice UN-a dogovorile u Parizu 2015. sada na pola puta, planet je daleko od ispunjenja svojih klimatskih ciljeva.

Ostvareno je tek 15 % ovog Programa - upozorava nedavno Izvješće u kojem je sudjelovalo više agencija pod nazivom Ujedinjeni za znanost koje koordinira Svjetska meteorološka organizacija.

Pročitajte i ovo Stablo na Srednjacima - 1 Posljedica nevremena Ostalo zaboravljeno: Stanari se boje da bi stablo na Srednjacima svakog trena moglo pasti na stazu ili parkiralište

Time se potkopavaju globalni napori u borbi protiv gladi, siromaštva i lošeg zdravlja, a također i borbi u poboljšanju pristupa čistoj vodi i energiji kao i mnogim drugim čimbenicima održivog razvoja. Ovo Izvješće snažno podržava njezin Generalni tajnik António Guterres i ključan je dokument za razmatranje na Generalnoj Skupštini UN-a.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene