Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Čeka nas promjena vremena: Provjerite u kojim će dijelovima Hrvatske biti potreban kišobran

Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana, u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV donosi meteorolog Ivan Čačić.

Do petka će u većini krajeva biti barem djelomice sunčano, uz promjenjivu naoblaku i samo ponegdje uz slabe ili neznatne oborine. U petak posvuda jače naoblačenje s oborinama, zatim i osjetnim osvježenjem.

Na našem području zadržava se prostrano polje izjednačenog tlaka, unutar kojeg se nalazi razmjerno topao i malo vlažniji zrak. U takvim okolnostima ponegdje i dalje postoje uvjeti za kratkotrajni razvoj kišnih ili grmljavinskih oblaka.

U srijedu ujutro prevladavat će sunčano, uz slab vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 9, a na Jadranu od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva.

Danju u središnjoj Hrvatskoj prevladavat će sunčano, uz slab do umjeren razvoj dnevne naoblake. Bit će toplo, s temperaturom do 22 do 26 stupnjeva.

Pretežno sunčano i toplo očekuje se i u istočnim predjelima. Temperatura ponegdje do 25 stupnjeva

U gorskoj Hrvatskoj djelomično, a na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U gorju i u unutrašnjosti Istre poslijepodne uz jači razvoj naoblake ponegdje može biti kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Najviša dnevna temperatura od 21 do 23 stupnja, u gorju malo niža.

U Dalmaciji uglavnom sunčano. Poslijepodne, prije svega u unutrašnjosti, mjestimice su uz jači razvoj oblaka mogućni pljuskovi i grmljavina. Poslijepodne temperatura od 20 do 23 stupnja.

U četvrtak u unutrašnjosti djelomice sunčano i razmjerno toplo, samo ponegdje uz mogućnost slabe ili neznatne oborine, uglavnom u gorju. U petak i subotu pretežno oblačno i osjetno svježije s kišom te lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U subotu će prolazno zapuhati umjeren sjeveroistočnjak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I dalje će biti toplo Nikamo bez kišobrana: Meteorolog najavljuje loše vrijeme, pratit će nas i grmljavina

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prognoza za početak tjedna Kada prestaje kiša? Otkriva meteorolog Darijo Brzoja

Na Jadranu u četvrtak djelomice sunčano. U petak i subotu uz jače naoblačenje mjestimice kiša te pljuskovi i grmljavina, osobito na sjevernom dijelu. U četvrtak će puhati umjereno do jako jugo. U petak će na sjevernom Jadranu vjetar okrenuti na buru koja će u subotu zapuhati i u Dalmaciji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene