Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza za početak tjedna

Kada prestaje kiša? Otkriva meteorolog Darijo Brzoja

Vikend i početak novog tjedna obilježava nestabilno vrijeme, i premda će prema sredini ponovno biti više sunca, još uvijek neće biti posve stabilno. Ne samo to, nekog stabilnijeg razdoblja zapravo uopće nema na vidiku. Sredinom tjedna šanse za pljuskove stoje uglavnom za gorje i unutrašnjost Dalmacije.

Najviše nestabilnosti za sad, ako ćemo usporediti ovih prvih nekoliko dana, očekujemo zapravo sutra,

Pročitajte i ovo Kiša u Dubrovniku Vremenska prognoza Pripremite kišobrane jer nam stiže nevrijeme: Meteorolog otkrio gdje će kiša i grmljavina najprije stići Ilustracija Vremenska prognoza Do kada će trajati toplo vrijeme? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić

Što će se u prvom redu manifestirati kroz promjenjivu i povećanu naoblaku, mjestimičnu kišu i sporadične pljuskove. Kiša je prijepodne izglednija u središnjoj Hrvatskoj i u gorju, dok su u Dalmaciji mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom, najvjerojatnije na krajnjem jugu te u zaleđu. Sjevernije na Jadranu barem djelomice sunčano, a slično će biti i u istočnim krajevima. Na kopnu vjetar istočni i sjeveroistočni, na moru uz obalu bura, podno Velebita jaka, a prema otvorenom sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 9 do 12, u gorju jedino hlandije, dok će na moru ujutro biti većinom između 11 i 14 stupnjeva.

Od sredine dana i na zapadu sunčana razdoblja, mada i dalje stoje šanse za poneki pljusak. U središnjoj Hrvatskoj vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, a temperatura oko 20 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji sutra će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i malu mogućnost za pljuskove, uglavnom zapadnije u regiji. Puhat će istočnjak, a temperatura će biti oko 21, do 22 stupnja, prenosi Darijo Brzoja za Dnevnik Nove TV.

Najviše oblaka u gorju, mjestimice i kiša, a mala šansa za poneki pljusak i grmljavinu poslijepodne stoji i za sjeverni Jadran. Ponajprije uz obalu te unutrašnjost Istre. Puhat će umjerena, podno Velebita jaka bura, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Petnaestak stupnjeva u gorju, te oko 20 stupnjeva na moru.

U Dalmaciji se cijeli dan mogu očekivati pljuskovi praćeni grmljavinom, češće i vjerojatnije u zaleđu i na jugu. Danju će puhati sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, lokalno uz nestabilnosti moguće pojačan, a temperatura će biti oko dvadeset stupnjeva.

Idućih dana, pljuskovi uglavnom u gorju, generalno će biti više sunca, ali na našem području neće biti posve stabilno. Na kopnu ipak sve toplije, dok je za vikend već moguća nova promjena.

Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i također nestabilno. Sporadični pljuskovi najvjerojatniji su u unutrašnjosti Dalmacije, no pokoji, uz umjeren razvoj oblaka bit će moguć i na obali. Potkraj srijede zapuhat će jugo i bit će malo toplije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene