Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana. Doznajte i čeka li Vatrene u Splitu - kiša

Meteorolog Ivan Čačić donosi vremensku prognozu za predstojeće dane.

U skladu s prirodnim kalendarom i u subotu su u unutrašnjosti niski oblaci i magla stvarali ugođaj kasne jeseni. Na Jadranu i u gorskom području mjestimice je bilo kiše, a ponegdje i grmljavine.

Pročitajte i ovo Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Kakav nas vikend očekuje? Doznajte u prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane

Ovakvo vrijeme na granici je utjecaja polja visokog tlaka zraka sa sjevera i sredozemnog ciklonalnog vrtloga iz kojeg pritječe vlažan i razmjerno topao zrak. Djelovanje ove ciklone još će malo pojačati.

Zbog toga će u noći i ujutro biti dosta promjenjivo, u unutrašnjosti ponegdje i pretežno oblačno, mjestimice s kišom. U Dalmaciji pljuskovi i grmljavina, koji na južnom dijelu mogu biti izraženiji. Na Jadranu će mjestimice puhati umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 8, na Jadranu od 11 do 15 Celzijavih stupnjeva.

U Središnjoj Hrvatskoj pretežno oblačno. Glavnina kiše past će u prvom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Poslijepodnevna temperatura od 9 do 11 stupnjeva.

U istočnim predjelima promjenjivo i pretežno oblačno. Još prijepodne ponegdje kiša, a zatim uglavnom bez oborine. Najviša dnevna temperatura od 10 do 12 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj većinom oblačno, mjestimice s kišom, češćom u prvom dijelu dana. Na Jadranu promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja. Prijepodne još će mjestimice biti malo kiše. Na Jadranu će puhati većinom umjereno jugo, a navečer - bura u jačanju. Najviše dnevna temperatura u gorskom području od 6 do 11, na Jadranu između 15 i 17 stupnjeva.

U Dalmaciji promjenjivo i nestabilno, s kišom, i pljuskovima i grmljavinom - osobito u nedjelju prijepodne kad će biti i izraženijih oborina. Puhat će umjereno do jako jugo. Poslijepodne od 15 do 18 stupnjeva.

Split u nedjelju čeka kišno prijepodne, ali nebo, čini se, voli Vatrene pa bi kiša trebala prestati do 13 sati.

U ponedjeljak u unutrašnjosti većinom bez oborine, uz mogućnost kraćih sunčanih razdoblja. Od utorka promjenljivo i pretežno oblačno mjestimice s kišom, i to najviše u gorskom području te u unutrašnjosti Dalmacije gdje može biti i grmljavina. Vjetar slab do umjeren.

Na Jadranu vrlo promjenljivo povremeno s oborinama. U ponedjeljak glavnina oborine pasti će na otvorenom moru. Od utorka posvuda kiša, pljuskovi i grmljavina, osobito u Dalmaciji.

Puhat će umjerena i jaka bura, pod Velebitom i s olujnim udarima. Bura će u utorak u Dalmaciji oslabjeti i okrenuti na jugo.

Uz kišne oblake, magla i niska slojevita naoblaka također imaju svoju oborinu. To su rosulja i zrnat snijeg. No, oborinu daje i izmaglica. To su sitne kapljice magle koje sa hvataju za predmete i tlo. One u gorju, mogu taložiti i zamjetnu količinu oborinske vode. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene