I dok jedni prosvjeduju, bolnice pune svoje kapacitete COVID pacijentima.U Klinici Fran Mihaljević reporterka Nove TV Martina Bolšec Oblak razgovarala je sa zamjenikom ravnateljice Zoranom Barušićem.


I dok jedni prosvjeduju, bolnice pune svoje kapacitete COVID pacijentima, što znači i smanjenje bolničkih usluga svim drugim pacijentima.

Promjene u Vinogradskoj bolnici - 3 Zagrebačke bolnice povećavaju COVID kapacitete: ''Odgodit će se sve što se može odgoditi''

U Klinici Fran Mihaljević reporterka Nove TV Martina Bolšec Oblak razgovarala je sa zamjenikom ravnateljice Zoranom Barušićem, koji je kazao kako je trenutno u Jedinici intenzivnog liječenja samo jedno slobodno mjesto te još tri mjesta u čitavoj klinici.

Igor Šegović, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Petomjesečna beba koja je primljena u čakovečku bolnicu u teškom stanju, ravnatelj otkrio dobre vijesti

"Ovisno o situaciji tijekom noći, odnosno u slučaju povećanog priljeva bolesnika koji neće moći biti zbrinuti u klinici, dogovarat ćemo se s kolegama iz drugih bolnica u gradu Zagrebu“, rekao je Barušić.

Na pitanje znači li to što je vikend da se očekuje više pacijenata (s obzirom na to da ne rade obiteljski liječnici), zamjenik ravnateljice Klinike dr. Fran Mihaljević odgovorio je kako je uvijek vikendom potencijalno povećan priljev onih kojima je potreban liječnički pregled, a samim time i onih kojima je potrebna bolnička skrb.

U subotu do 19 sati u Klinici Fran Mihaljević bilo je 105 pregleda u Klinici, a od tog broja 70 je odraslih i 35 djece. Hospitalizirano je sedam bolesnika.

"U ovom trenutku imamo šestero hospitalizirane djece, u rasponu dobi od novorođenačke pa do one starije dobi. Nasreću, još uvijek su kliničke slike kod djece blažeg tipa – najvećim dijelom se mogu zbrinjavati i opservirati u kućnim uvjetima, a manji je dio onih koji zahtijevaju bolničko liječenje i to su uglavnom ona djeca koja imaju neki komorbiditet“, kazao je dr. Barušić.

On je naglasio kako su u četvrtom valu pogođenom delta sojem osobito ranjiva skupina trudnice.

"Trenutno su dvije rodilje u našoj klinici ozbiljnog zdravstvenog stanja na ecmo u Jedinici intenzivnog liječenja“, naveo je Zoran Barušić te dodao kako je trenutno prosjek oboljelih u Jedinici intenzivnog liječenja pedesetak godina i gotovo su svi necijepljeni. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju