Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljeni podaci

Imate li toliko? Ovo je prosječna plaća u Zagrebu, a objavljeno i koje je zanimanje najplaćenije

Novac, plaća
Novac, plaća Foto: Getty Images
Prosječna mjesečna netoplaća u Zagrebu za veljaču porasla je za 2,1 posto u odnosu na mjesec ranije, te je iznosila 1439 eura.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za veljaču ove godine iznosila je 1439 eura, što je nominalno više za 2,1 posto u odnosu na siječanj i 11,4 posto u odnosu na veljaču prošle godine.

Prema podacima Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, najveća prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za veljaču isplaćena je u djelatnosti proizvodnje osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka, u iznosu od 3228 eura.

Najniža je pak plaća isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 855 eura.

Pročitajte i ovo Provjereno: Domovinski pokret - 1 Donosi Provjereno Stručnjaci zgroženi programom Domovinskog pokreta: "Učenice ćemo podučavati kako da budu samo majke i domaćice, a učenike kako da budu samo očevi i ratnici?"

Medijalna neto plaća za veljaču iznosila je 1186 eura, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za veljaču na razini Hrvatske, koja je iznosila 1248 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 191 euro.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za veljaču ove godine iznosila je 2041 euro, što je porast za 2,7 posto u odnosu na siječanj i za 11,4 posto u odnosu na veljaču 2023. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene