Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toplinski val

Gdje je nestalo proljeće? Prognostičar Nove TV najavljuje sunčan vikend, ali i ljetne vrućine

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Prognostička rješenja dosta uvjerljivo potvrđuju novi val ljetne topline, osobito u unutrašnjosti gdje su u nedjelju poslijepodne izvjesne i ljetne vrućine. Vremensku prognozu donosi Ivan Čačić.

Do sredine slijedećeg tjedna područje Hrvatske prekrivat će iznadprosječno topao i suh zrak. Takve će uvjete stvarati prostrano polje visokog tlaka zraka iz Sredozemlja zbog čega će se serije frontalnih sustava premještati sjeverno od Alpa, a u naše će krajeve s juga pritjecati sve topliji zrak.

U petak ujutro posvuda će prevladavati sunčano, a u većini krajeva i posve vedro. Vjetar će biti uglavnom slab i na kopnu i na moru, a more mirno ili malo valovito. Najniža jutarnja temperatura većinom od 5 do 10, na moru od 10 do 13 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Reklama Hrvatske turističke zajednice na Times Squareu Početak turističke sezone Slike Hrvatske i na njujorškom Times Squareu, ali po kojoj cijeni - ne žele otkriti

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše"

U nastavku dana u Središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren, a najviša temperatura ponegdje će dosegnuti i 25 stupnjeva.

Slično vrijeme bit će i u istočnim predjelima. Prevladavat će, dakle, sunčano poslijepodne mjestimice uz umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab. Poslijepodne i ovdje vrlo toplo uz visoka 23 ili 24 stupnja.

U Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu pretežno sunčano povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren. Najviša temperatura od 18 do 21 stupnja.

U Dalmaciji pretežno sunčano, vjetar slab do umjeren, a poslijepodne najviša temperatura od 19 do 22 stupnja.

Pročitajte i ovo Davor Božinović i Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Neredi u Splitu Božinović oštro odgovorio Milanoviću: "U vrijeme ovih koji danas kritiziraju, policajac početnik je imao manju plaću od kolege u BiH"

Pročitajte i ovo Oblaci nad Zagrebom prije strašne oluje - 4 nezapamćeno nevrijeme FOTO Pogledajte armagedon nad Zagrebom: Ovako je izgledalo nebo prije opće kataklizme

I narednih dana sunčano i toplo

Slijedećih dana u unutrašnjosti pretežno sunčano i iznimno toplo. Vjetar većinom slab pa je ujutro ponegdje moguća kratkotrajna magla. Tijekom dana mjestimice umjeren porast naoblake. Najviše vedrine očekuje se u nedjelju, a ljetne topline u ponedjeljak.

Na Jadranu pretežno sunčano. Na Sjevernom dijelu povremeno umjerena naoblaka, a najviše sunca i vedrine posvuda će biti u nedjelju. Vjetar većinom slab pa i ovdje ujutro može biti kratkotrajne magle, ponajprije duž zapadne obale Istre. Temperatura u postupnom porastu.

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Danku udarili automobilom Stručnjak za sigurnost za Dnevnik Nove TV: "Tijela još nema, slijedi mnogo mračniji dio istrage". Ukazao na još jednu stravičnu mogućnost

Iznadprosječne temperature

Po svemu sudeći do sredine tjedna posvuda će biti dosta sunca i iznadprosječne topline. Čini se ipak da će u drugom dijelu tjedna biti nestabilnije povremeno s oborinama što će ublažiti izuzetno visoke vrijednosti temperature zraka. Taj dio još valja potvrditi, jer su i numerička rješenja za drugi dio tjedna dosta nestabilna.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene