Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danku udarili automobilom

Stručnjak za sigurnost za Dnevnik Nove TV: "Tijela još nema, slijedi mnogo mračniji dio istrage". Ukazao na još jednu stravičnu mogućnost

Stručnjak za sigurnost Darko Obradović za Dnevnik Nove TV iz Beograda je komentirao tragičan rasplet desetodnevne potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić.

Nakon deset dana potrage za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić, koja je na noge digla cijelu Srbiju, stigle su najgore vijesti. Za njezino ubojstvo uhićena su dvojica muškaraca, a potraga za malenim tijelom još traje.

Stručnjak za sigurnost Darko Obradović za Dnevnik Nove TV rekao je kako zasad nema javno objavljenih informacija da je pronađeno tijelo Danke Ilić. 

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić komentar Lane Ružičić Jednu riječ trebalo bi reći Danki i njezinoj mami

"Znamo da se pretražuju lokacije, znamo da će sada biti dosta otežano jer je prošlo deset dana od kritičnog događaja. Ako je tijelo bilo na otvorenom utoliko je još gora situacija tako da sada predstoji mnogo mračniji dio istrage koji je za nama i pred nama", ocijenio je Obradović. 

Istaknuo je kako je i u ovom slučaju, kao i u drugima, vidljivo da su ključni materijalni dokazi.

"Policija je išla kriminalističkom metodom eliminacije i sinteze informacija, dakle oni su samo ukrstili vozila koja su ušla u selo i ona koja su izašla, pregledali su vozila, vidjeli sumnjive tragove, a poslije toga sve je bio dio zanatskog posla. Što se tiče majke i vozila kojeg je vidjela, to je period u kojem ne možemo točno znati te detalje, da li je ona posumnjala, rekla istražiteljima, ali svakako što je ključno, podaci da je primjećeno vozilo su doveli do toga da sad imamo osumnjičene za ovaj zvjerski zločin", rekao je. 

Pročitajte i ovo Ivana Ilić Potraga se nastavlja Oglasila se majka nestale Danke: "Pogledala sam snimku iz Beča"

Pročitajte i ovo Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Na pitanje je li se udarac automobila u djevojčicu mogao čuti ako se vozilo kretalo brzinom od 20 kilometara na sat, Obradović ima dvojak odgovor.

"Možemo reći da se moglo i da se nije, to je pitanje za forenziku, ovisno kakav je bio udarac, pod kojim kutom, je li bilo pozadinske buke. Ona je nosila jaknu. Navoda ima da se vozilo kretalo mnogo brže, a tek nakon događaja tek 20 na sat. Postoji sumnja da je nakon udarca bila živa i to dodaje element svireposti ovom nedjelu. Ako je bilo 20 na sat mogla je još biti živa", zaključio je Obradović.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene