Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza vremena

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend? Pripremite kišobrane, meteorolog otkriva gdje će pasti najviše kiše

Prvo magla, pa sloj niskih razvučenih oblaka, za kopnene krajeve tipična kasna jesen. Nešto skromno sunca u petak je bilo na moru, ali i u višem gorju gdje za ovakvih situacija često zna biti i ugodnije i ljepše nego u nizinama: što se tiče i vedrine i topline.

Idućih dana vrijeme će biti još promjenjivije, uz moguću kišu, poglavito na Jadranu gdje će biti učestalija i lokalno izraženija, najavio je meteorolog Darijo Brzoja.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje

Iako smo u polju povišenog tlaka u prizemnom sloju atmosfere, po visini će iznad naših krajeva kružiti vlažan i nestabilan zrak, obzirom na ciklonu koja se nalazi u Sredozemlju, a potom i visinsku dolinu na čijoj prednjoj strani ćemo biti ovog vikenda.

Tako i u subotu ujutro u unutrašnjosti dan započinjemo s maglom i niskim slojevitim oblacima. Najoblačnije će biti u gorju te u središnjoj Hrvatskoj dok se na istoku kasnije očekuju i sunčana razdoblja.

Poslijepodne nestabilno, povremeno s kišom

Na Jadranu umjereno i pretežno oblačno i nestabilno, povremeno s kišom, koja bi pri tom lokalno mogla biti i obilnija. Puhat će slabo do umjereno jugo uz koje će temperatura na moru biti između 11 i 16 stupnjeva. Na kopnu, ujutro najčešće od 2 do 6.

Kiše bi poslijepodne moglo biti mjestimice i u unutrašnjosti. U središnjim krajevima, rijetko čini se i malo sunca. Bez vjetra, temperatura od 10 do 13 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji promjenjivo, ali vrlo vjerojatno i sunčanije nego na zapadu. No i ovdje tijekom dana stoji mogućnost za malo kiše, no vrlo rijetko. Temperatura, oko 12 ili 13 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju većinom će prevladavati oblačno, povremeno s kišom pri čemu je na moru moguć i pokoji izraženiji pljusak.

Puhat će slabo do umjereno jugo, koje će prije svega u Podvelebitskom kanalu navečer i pojačati. Temperatura, na moru između 15 i 19 stupnjeva, a u gorskoj Hrvatskoj oko 12.

I u Dalmaciji će u subotu više manje prevladavati oblačno i promjenjivo vrijeme. Također će povremeno kišiti, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi. Slabo i umjereno jugo prema večeri će jačati, a najviša dnevna temperatura bit će između 17 i 19 stupnjeva.

Prognoza za sljedeća tri dana

I idućih dana na kopnu umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, i to češćom u gorju, dok je u drugim krajevima unutrašnjosti izglednija u nedjelju nego početkom novog tjedna. Zapuhat će sjeveroistočnjak, no temperatura se neće značajnije mijenjati.

Kiša će svih dana biti češća i vjerojatnija na Jadranu te u predjelima uz Jadran. U nedjelju u Dalmaciji još lokalno može biti obilna. Puhat će slabo do umjereno jugo, na sjevernom Jadranu u nedjelju bura koja će jačati te u ponedjeljak se i proširiti na ostatak obale.

U Dalmaciji je u utorak ponovno moguće jugo. Temperatura i dalje bez veće promjene, na moru ostaje oko 17, 18 stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene