Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPASNI PREKRŠAJI

Šokantne snimke nadzornih kamera s hrvatskih autocesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od početka godine u Hrvatskoj je u prometu poginulo 108 osoba, a uzroci su brzina, alkohol te nepoštivanje prednosti prolaska. Donosimo vam šokantne snimke nadzornih kamera s hrvatskih autocesta.

Vožnja u suprotnom smjeru ili polukružno okretanje na autocesti tek su neki od opasnih prekršaja na našim cestama. Prije tri dana na autocesti kod mjesta Ilova između Kutine i Novske poginule su tri osobe, a sve zbog vožnje u suprotnom smjeru.

Takve situacije struku više ne iznenađuju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas Stravična nesreća kod Bjelovara: Muškarac (30) traktorom pregazio dijete Ilustracija izglasana nova Rezolucija Naši susjedi mijenjaju prometna pravila: Kaznit će vas i za ono što je u Hrvatskoj dopušteno

'Najgore ako vi nekog više puta kaznite, a on i dalje nastavlja s vožnjom kao da se ništa nije dogodilo', žalio se Josip Mataija iz Ravnateljstva policije.

'Čovjek možda može pogledati neki uređaj, promijeniti CD, nešto uzeti i tog trenutka ne vidjeti taj znak', komentirao je Damir iz HAK-a.

Jedna od kameri snimila je vozača koji je u krivom smjeru vozio više od 30 kilometara.

Od početka godine u Hrvatskoj je u prometu poginulo 108 osoba. Uzroci su većinom - brzina, alkohol te nepoštivanje prednosti prolaska. A profesor Dadić otkriva zašto su autoceste tako kobne!

'Kod nas je rijedak promet na autocestama i onda je brzina od one najmanje do one najveće prilično velika i to daje dodatnu mogućnost teškoće za sigurnost prometa', kaže Ivan Dadić, prometni stručnjak.

Iako bi vam za neke od prekršajnih radnji policija mogla oduzeti vozačku dozvolu i naplatiti i do 15 tisuća kuna kazne - upamtite da bi to mogla biti premala cijena za moguće posljedice.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene