Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podizanje svijesti građana

Vozači, oprez: Počinje velika policijska akcija u čitavoj zemlji, pozvali i građane da se pridruže njihovim patrolama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozači oprez, MUP upozorava da će od ponoći 3. travnja, puna 24 sata na području čitave zemlje u tijeku biti kontrola brzine na prometnicama.

I ove godine, temeljem Plana organizacije TISPOL- mreže prometnih policija država Europe održat će se 24-satni nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske i u preko 20 država članica TISPOL-a, priopćeno je iz policije.

Pročitajte i ovo Prizori tijekom policijske akcije Golem arsenal oružja FOTO Nestvarni prizori! Pogledajte luksuz u kojem su živjeli članovi narkokartela: Milijune eura držali u kacama za kupus, imali Rolexe, košarkaška igrališta Ubojsvto u noćnom klubu Ritz - 3 poznat iz rubrike crna kronika Ubijenog Sablju teretilo se za šverc marihuane, iznude, palež automobila...

Kako brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama.

Prema statističkim pokazateljima za 2018. godinu, od ukupno 317 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 158, odnosno 49,8 posto poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Stoga će se, 3. travnja puna 24 sata na području svih Policijskih uprava provoditi kontinuirani nadzor brzine kretanja vozila.

Akcija je već najavljena na web stranicama policijskih uprava, a građanima je ponuđena mogućnost da predlože lokacije za mjerenje brzine. Osim toga, građani i predstavnici medija mogu prisustvovati provođenju nadzora, za što se trebaju unaprijed javiti policijskoj upravi na svom području.

"Suradnjom s medijima i građanima nastoji se podići svijesti građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine", naglašavaju iz policije.

Policijska uprava zagrebačka pozvala je građane da se u provođenju ove akcije pridruže policijskim službenicima na sljedećim lokacijama:

-Aleja Gojka Šuška – Ulica Štefanovec ( kod Policijske akademije ) u vremenu od 10 do 12 sati,

-Aleja Bologne ( kod tunela ) u vremenu od 17 do 19 sati,

-Donja Bistra, Bistranska ulica ( kod raskrižja sa Sportskom ulicom ) u vremenu od 12 do 14 sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene