Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio je na godišnjem odmoru

Vojko Obersnel o požaru i prometnoj nesreći: "Na terenu su bili moji suradnici, sav je posao odrađen"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel priopćio je u ponedjeljak da, iako je bio na godišnjem kada su se dogodili požar u Psihijatrijskoj bolnici Lopača i teška prometna nesreća u Istri koju je skrivila pročelnica Vera Begić Blečić, nije bio isključen iz događanja, a na terenu su bili njegovi suradnici i sav posao je odrađen.

Vojka Obersnela je u ponedjeljak na konferenciji za novinare prozvao predsjednik Nezavisne liste Bura i gradski vijećnik Hrvoje Burić rekavši da je, nakon požara te teške prometne nesreće u Istri, gradonačelnik i dalje na godišnjem odmoru, umjesto da je s građanima, te smatra da bi Obersnel trebao podnijeti ostavku.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Požar trgovine u Svetom Ivanu Zelini Dramatična večer u Zelini VIDEO Veliki požar u kineskom dućanu: Ozlijeđen vatrogasac, četvero ostalo zarobljeno u susjednom prostoru

"Traženje moje ostavke, ovoga puta jer sam iskoristio godišnji odmor što, uvjeren sam, povremeno čini i gospodin Burić, tek je još jedan u nizu pokušaja sakupljanja jeftinih političkih bodova, ovoga puta čak i na tuđoj nesreći,“ istaknuo je Obersnel u priopćenju te dodao kako razumije da takvo Burićevo ponašanje proizlazi iz frustracije činjenicom da je dva puta izgubio na izborima.

Uz napomenu kako ne bi drukčije postupao od onoga što su učinili njegovi suradnici ni da je bio u svojoj kancelariji, Obersnel je istaknuo da su se obje strašne i tragične nesreće dogodile tijekom njegova godišnjeg odmora, koji je zbog tih nesreća odlučio i skratiti.

Istaknuo je kako to što proteklih dana nije bio u uredu ili na terenu ne znači da nije radio svoj posao te da uz Internet i mobilni telefon svatko može biti uključen u zbivanja, iako nije na licu mjesta.

"Tako sam i ja, služeći se svima znanom i lako dostupnom tehnologijom, aktivno sudjelovao u svim procesima koji su se odvijali krajem prošlog tjedna", stoji u Obersnelovu priopćenju.

Podsjetio je kako su prošli petak poslijepodne, kada je izbio požar u bolnici u Lopači, tamo bili njegov zamjenik Nikola Ivaniš i pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković, koja je Lopaču posjetila i dan nakon požara. Istaknuo je da je razgovarao i s premijerom, bio je uključen u zbrinjavanje pacijenata, a bio je u kontaktu i s istražiteljima, vatrogascima i zaposlenicima.

Gradonačelnik je podsjetio kako je Veru Begić Blečić suspendirao s mjesta pročelnice odmah nakon saznanja da je odgovorna za nesreću u kojoj je poginuo čovjek, a za obnašatelja dužnosti pročelnika za sport i tehničku kulturu imenovao Renata Kostovića. Objasnio je da je odluka o suspenziji jedino što mu sada omogućava zakon, a da zakone mogu mijenjati samo saborski zastupnici.

Osvrnuo se na i prometnu nesreću u kojoj je pročelnica Vera Begić Blečić sudjelovala lani, koristeći službeni automobil, a u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba. Obersnel navodi da je sudar skrivila druga vozačica, za što je prekršajno kažnjena, a da je Begić Blečić pogriješila i otišla s mjesta nesreće te da je i ona prekršajno odgovarala.

"No, čak i da sam tada suspendirao Veru Begić Blečić teško je očekivati da bi ju to spriječilo da u svoje slobodno vrijeme vozi svoj automobil. Vera Begić Blečić je odrasla osoba i sama je odgovorna za svoje odluke i postupke,“ zaključio je Obersnel. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene