Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodostaji u porastu

Snijeg koji pada s krovova uzima žrtve: Poginuo 84-godišnji muškarac, u Ogulinu 4 osobe završile u bolnici

Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr)
Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Rastu vodostaji oko Karlovca (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Rastu vodostaji oko Karlovca (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rastu vodostaji oko Karlovca (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Rastu vodostaji oko Karlovca (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rastu vodostaji oko Karlovca (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Rastu vodostaji oko Karlovca (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Martin Barić, pročelnik DUZS Karlovac (Foto: Dnevnik.hr) Martin Barić, pročelnik DUZS Karlovac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Toplije vrijeme, sunce i porast temperatura imaju i svoju "nezgodnu stranu". Topljenje snijega uzrokuje porast vodostaja rijeka. A na žalost, otapanje snijega - odnijelo je i žrtvu.

83-godišnjem muškarcu u Janjoj Gori, blizu Slunja, snijeg je pao na glavu, zatrpao ga i usmrtio.

Pročitajte i ovo Pobuna u Karlovcu - 3 Svaki dan nova pukotina Izbila pobuna, traže hitno zaustavljanje radova: "Ja izađem, ali iznad mene žive ljudi s troje male djece" Pronađena nova tijela - 5 Migrantska kriza U potrazi za boljim životom brojni završe tragično: "Svaki tjedan imamo jednog utopljenika"

Otapanje snijega alarmiralo je i dežurne službe u Karlovcu. Barijerama se brani grad, jer vodostaji Kupe i Korane u zadnja 24 sata narasli su stotinjak centimetara. Mrežnica se na jednom mjestu izlila, ali panike nema.

"Hrvatske vode u Logorištu, Maloj Švarči, Turnju, Mostanju to privode kraju, očekujemo da će tu biti radova još tri, četiri dana", kaže karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Barijere tik uz kuću

I dok službe rade, Karlovčani čekaju rasplet situacije. Barijere su tik uz Ivanovu kuću, koja je već bila poplavljena. Od grada je za obnovu dobio skromnu financijsku pomoć.

"Dobio sam sedam tisuća kuna u dva obroka, a što sam mogo napraviti s 3,5 tisuće kuna?", pita se Ivan Penić iz Mostanja.

Kuće bi Karlovčani osigurali, ali premije su prevelike.

"Rekli su da ne može jer je nezaštićeno područje. Kako ćeš onda osigurati, boriš se s tim što imaš, i gotovo", kaže Branko iz Mostanja.

Kuću je zato uspio osigurati Ogulinac Krešimir. Za posljednjih poplava, u kući je imao metar vode.

Ipak, s topljenjem snijega, novih problema za Ogulin ne bi trebalo biti.

"Pročišćeni su svi odteretni kanali, i sve ostale pripremne radnje s gradskim službama i poduzećima su odrađene", kaže ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović.

Zbog snijega koji pada s krovova, četiri osobe završile u bolnici

A zbog snijega koji pada s krovova, u Ogulinskoj bolnici hospitalizirane su četiri osobe.

Vodostaji sve četiri rijeke u Karlovcu i dalje su u porastu. Stručnjaci procjenjuju kako će tijekom noći rasti 3 do 4 centimetra na sat.

Kakva je trenutna situacija u Karlovcu u Dnevniku Nove TV objasnio je Martin Barić iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

„Već je došlo do laganog izlijevanja Mrežnice, ali to nije ništa drastično. Kulminaciju topljenja snijega očekujemo u ponedjeljak, a sredinom tjedna trebali bismo znati koliko će se kiša reflektirati na vodostaj i kada možemo očekivati val“, kazao je Barić.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene