Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znak za evakuaciju

Vodostaj Mure se diže, kuće u opasnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poplave ugrožavaju cijelu Srednju Europu, a u Hrvatskoj je stanje već kritično na Muri. Rijeka je poplavila granični prijelaz Sveti Martin i okolna područja.

Još jučer su ovdje šetali turisti, no danas je Mura preuzela kontrolu. Voda je rasla iz sata u sat pred očima ljudi. Na brzinu se spremaju čamci i osluškuju vijesti, a one kažu da najgore slijedi, jer veliki vodeni val iz Austrije stiže pred kraj dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snimanje kamerom na 360 stupnjeva 'Čovjek ima osjećaj da je negdje u džungli Amazone ili Afrike, a zapravo smo u Europi' Slika nije dostupna Zbog neisplate plaće Mursko Središće: Kamionom blokirao most, ključ bacio u rijeku

'Iza nas sve do onih stupa što se mali vide okolo, je obala rijeke Mure i ovo je sve sada razliveno zbog porasta vodostaja i sve se razljeva i očekujemo da će krenuti prema selu', kazao nam je jedan od mještana. U selu znaju da snaga rijeke nije za igru. U zadnjih stotinu godina Mura je samo jednom narasla više od pet metara, što je znak za evakuaciju.

Načelnik općine Franjo Makovec nada se da se večeras to ipak neće dogoditi. 'Međutim, očekujemo val koji bi trebao pred kraj današnjeg dana povećati vodostaj za 40 do 50 centimetara. Takvo je očekivanje i tada će se rijeke već izliliti', dodao je Makovec. Cesta koja vodi do slovenske granice već je pod vodom a granični prijelaz zatvoren, dok one koji žive pored rijeke čeka besana noć.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene