Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Predstavnik izvođača radova o spajanju mosta iznad Cetine: "Nažalost, bili smo često predmet ismijavanja"

Aktualno Galerija Tonči Musulin, predstavnik izvođeča radova Tonči Musulin, predstavnik izvođeča radova Foto: DNEVNIK.hr Mario Jurič Mario Jurič Foto: DNEVNIK.hr Spajanje mosta u Omišu - 1 Spajanje mosta u Omišu - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Spajanje mosta u Omišu - 2 Spajanje mosta u Omišu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +1 Spajanje mosta u Omišu - 3 Galerija 1/6 >>
Spojen je most Cetina u Omišu. Trenutak je to koji se dugo čekao, a za prolazak prvih automobila čekat će se do jeseni. O tom je projektu s Tončijem Musulinom, predstavnikom izvođača radova, razgovarao reporter Mario Jurič.

Nakon dugog čekanja, u Omišu je spojen most Cetina, ali će se za prolazak prvih automobila čekati do jeseni. O njemu je s Tončijem Musulinom, voditeljem projekta i predstavnikom izvođača radova, razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

"Koristila se stvarno specifična tehnologija koja se nije koristila na ovima prostorima. Zanimljivo je, što ste mogli i vidjeti, je da je konstrukcija drugačije debljine na polovici mosta i na samim krajevima. Sustav naguravanja koji smo koristili je jedan posebno kompliciran sklop", rekao je Musulin.

Pročitajte i ovo Spojen most u Omišu - 3 Investicija veća od 23 milijuna eura Politička svita otišla s mosta u Omišu, ostali su radnici: "Most izgleda impresivno"

Zatim je komentirao i visinske razlike koje su se mogle vidjeti prije spajanja dva dijela mosta.

"Nažalost, bili smo često predmet ismijavanja. Te visinske razlike baš su bile produkt ove tehnologije. Svi smo znali da ćemo se u konačnici spojiti i drago mi je da smo se sada našli na mostu i vidimo da sve funkcionira", rekao je tijekom javljanja uživo u Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Spojen most iznad Cetine - 13 A u Tugarama briga i tuga Spojen most iznad Cetine - Plenković: ''Mislim da je ovo sjajan dan!''

Također je detaljnije opisao materijal od kojega je most izgrađen.

"Imamo 1280 tona ograđenog čelika. Na kraju su dijelovi čelične konstrukcije ispunjeni betonom – otprilike 500 kubika je otišlo na svaku stranu. Na koncu to daje cijeli sklop dug 216 metara", objasnio je.

"Imamo još posla. Trebamo završiti instalacije unutar samoga mosta. Odvijaju se radovi na vodovodu i odvodnji, postavljaju se zaštitne ograde i završni radovi se finiširaju s hidroizolacijom i asfaltom, nakon čega promet može krenuti", rekao je na kraju razgovora.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene