Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Voda u Slavonskom Brodu još nije za piće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po najnovijim analizama zbog onečišćenja mineralnim uljima voda u više od 200 stanova u naseljima 'Slavoniji' I. i II. te slavonskobrodskoj Gimnaziji još nije za piće.

Po podacima iz te analize od 26 uzoraka vode u 23 je dokazana prisutnost mineralnih ulja viša od dopuštene pa voda nije zdravstveno ispravna, doznaje se od ravnatelja županijskog Zavoda za javno zdravstvo Ante Cvitkovića. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I dalje nema krivca za 'slučaj Vrbani' Slika nije dostupna Vrbani: Potvrđena povećana vrijednost mineralnih ulja

Otežana vodoopskrba koja traje već 11 dana posljedica je kvara na dotrajaloj kotlovnici na mazut u naselju 'Slavoniji' I. kojom gospodari gradska tvrtka 'Brod plin'. Iako je glavni kvar uklonjen, mazut se zadržao u cijevima i pomiješao s vodom. Iz 'Brod plina' poručuju kako će nastaviti ispirati cjevovod, ali ne znaju koliko bi mogao potrajati sav postupak. 

>> U Slavonskom Brodu kolaps opskrbe pitkom vodom

Višednevne teškoće u vodoopskrbi danas su ogorčile učenike brodske Gimnazije u kojoj je prekinuta nastava. Gimnazija je sinoć ostala bez vode zbog puknuća vodovodne cijevi pri priključenju na vodovodnu mrežu obližnje stambene jedinice u izgradnji.

Nakon prva dva sata nastave više nismo mogli izdržati jer u zgradi uopće nije bilo vode, rekao je ravnatelj Damjan Džakula. Kako je dodao, problem su pokušali riješiti cisternom Javne vatrogasne postrojbe, ali zbog velikog broja djece to nije pomoglo.

'Već deset dana nemamo pitke vode, no danas smo nastavu prekinuli zato što smo potpuno ostali bez vode', rekao je ravnatelj Džakula.

Iako je popodne kvar uklonjen i Gimnazija dobila vodu, učenici druge smjene nisu se pojavili na nastavi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene