Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IŠAO POGREŠNIM TRAČNICAMA

FOTO Za dlaku izbjegnuta tragedija u Puli: Vlak udario u kombi i gurao ga. Otkazale mu kočnice?

Pula: Putnički vlak udario u parkirani kombi - 2
Pula: Putnički vlak udario u parkirani kombi - 2 Goran Sebelic/Cropix
Aktualno Galerija Pula: Putnički vlak udario u parkirani kombi - 1 Pula: Putnički vlak udario u parkirani kombi - 1 Foto: Goran Sebelic/Cropix Pula: Putnički vlak udario u parkirani kombi - 2 Pula: Putnički vlak udario u parkirani kombi - 2 Foto: Goran Sebelic/Cropix Pula: Putnički vlak udario u parkirani kombi - 3 Pula: Putnički vlak udario u parkirani kombi - 3 Foto: Goran Sebelic/Cropix Pula: Putnički vlak udario u parkirani kombi Pula: Putnički vlak udario u parkirani kombi Foto: Goran Sebelic/Cropix +1 Pula: Putnički vlak udario u parkirani kombi - 5 Galerija 1/6 >>
Nesreća u kojoj je pukom srećom izbjegnuta tragedija dogodila se na pulskoj rivi u subotu oko 23 sata. Putnički vlak ondje je naletio na kombi i vukao ga nekoliko stotina metara.

Putnički vlak koji prometuje linijom Lupoglav - Pula nije se zaustavio na pulskom kolodvoru, već je produžio dalje tračnicama koje inače nisu u upotrebi. Pritom je pokupio parkirani kombi i vukao ga sve do zgrade Lučke kapetanije, što je udaljenost od nekoliko stotina metara, te pritom oštetio nekoliko prometnih znakova.

Policija je nakon nesreće izašla na teren da bi utvrdila što se dogodilo. Promet na Rivi je zatvoren, a na terenu su bili i vatrogasci. Srećom, u nesreći nitko nije ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Mjesto avionske nesreće u Pokhari NADE JE SVE MANJE VIDEO Avion sa 72 osobe smrskao se na komadiće: Traje akcija spašavanja, poginulo je najmanje 68 osoba

Pročitajte i ovo Kuna i euro NOVA VALUTA Dnevnik Nove TV razgovarao je s autorima dizajna kune i eura: "Punica mi je smiješna, kaže da plaća sa Šivakom", "To je ružan novac"

Dosad provedenim izvidima utvrđeno je da sve ukazuje na to da se nesreća dogodila uslijed otkazivanja sustava kočenja, no točan uzrok nesreće bit će poznat u ponedjeljak, nakon što Agencija za istraživanje nesreće u cestovnom, željezničkom i pomorskom prometu poduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Neslužbeno doznaje Hina da je kombi vozilo u vlasništvu obližnjeg veslačkog kluba Istra koji je bio parkiran u blizini tračnica ispred prostorija kluba. Istraga je u tijeku.

Inače, već nekoliko godina, otkada je ukinut željeznički teretni promet u Istri, pulskom rivom ne vozi teretni vlak, a putnički vlak nije nikada tuda niti prolazio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene