Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljude izvlače iz vozila

VIDEO Kaos kod Nove Gradiške: Jedna osoba poginula, 11 ozlijeđenih, četvero teško

Aktualno Galerija Nesreća na A3 Nesreća na A3 Foto: Matija Đurica Prometna nesreća na A3 Prometna nesreća na A3 Foto: Matija Đurica Prometna nesreća na A3 Prometna nesreća na A3 Foto: Matija Đurica +0 Prometna nesreća na A3 Galerija 1/4 >>
Jedna je osoba poginula, a više je ozlijeđenih u nekoliko prometnih nesreća koje su se dogodile u subotu iza 18 sati, u dužini od 200-tinjak metara na južnoj kolničkoj traci autoceste A3 kod Nove Gradiške, izvijestila je brodsko-posavska policija.

 

  • Jedna je osoba poginula, a više je ozlijeđenih u nekoliko prometnih nesreća koje su se dogodile u subotu iza 18 sati, u dužini od 200-tinjak metara na južnoj kolničkoj traci autoceste A3 kod Nove Gradiške
  • u nekoliko prometnih nesreća sudjelovalo desetak vozila
  • ozlijeđeno je 11 ljudi

Tijek događanja pratite iz minute u minutu:

22:33 Prema najnovijim informacijama policije, 11 osoba je ozlijeđeno i prevezeno u bolnicu u Novoj Gradiški od kojih su četiri osobe teško ozlijeđene.

Zbog guste magle se vozi uz ograničenje brzine od 40 km/h. "Apeliramo na vozače da budu strpljivi i oprezni u vožnji, te da vožnju prilagode uvjetima i stanju na cestama, kao i atmosferskim prilikama.

Detalji u vezi prometne nesreće će biti opisani u sutrašnjem priopćenju, a nakon završetka očevida koji će najvjerojatnije potrajati do ranih jutarnjih sati", izvijestili su iz policije.

22:15 Iako su prve informacije govorile o čak 50-ak vozila, riječ je ipak o njih desetak, iako policija još uvijek ne želi govoriti o točnom broju vozila koja su sudjelovala u nesreći. 

22:06 "Sat i pol smo stajali, prije pola sata su nas polako počeli puštati. Prvo automobile pa tek onda autobuse i kamione. Magla je jako gusta, vidljivost loša, sve izgleda kao niz zasebnih prometnih nesreća", rekao nam je čitatelj koji se našao na mjestu nesreće.

21:10 "Dogodile su se dvije prometne nesreće od kojih je u jednoj sudjelovalo više od 50 automobila. Jedna osoba je poginula, ali nam još nije poznat njen identitet. Tek treba utvrditi točan broj ozlijeđenih", rekli su nam u PU brodsko-posavskoj.

Uzrok nesreće mogla bi biti magla zbog koje je vidljivost jako loša.

"Slupano je puno automobila i kamiona", rekli su nam neki od svjedoka. 

21:00 Na hitni prijem u Opću bolnicu Nova Gradiška stiglo je 11 ozlijeđenih pacijenata od čega četvero teško. Ravnatelj bolnice Josip Kolodziej rekao je kako je u bolnicu prevezeno 11 ozlijeđenih ljudi. Četvero je teško ozlijeđeno, jedan od njih sada ide na opeaciju.

"Svi liječnici su na dužnosti i na svom radnom mjestu i pomažu unesrećenima", rekao je za 24 sata.

20:00 U subotu, oko 18.20 sati, na južnoj kolničkoj traci autoceste A3 kod Nove Gradiške, dogodilo se više prometnih nesreća u dužini od 200-tinjak metara, u kojima je sudjelovalo više teretnih i osobnih automobila.

Jedna osoba je smrtno stradala, dok je više osoba ozlijeđeno. Trenutno je rad žurnih službi usmjeren na pomoć i izvlačenje osoba iz vozila.

Na mjestu događaja su policijski službenici te djelatnici Hitne medicinske pomoći, HAC-a i JVP. Promet otežava gusta magla, te je promet trenutno zatvoren na južnoj kolničkoj traci autoceste A3 od Okučana do Nove Gradiške i preusmjeravan obilazno. 

Pročitajte i ovo Sudar helikoptera DRAMA U AUSTRALIJI VIDEO Sudar dva helikoptera iznad tematskog parka: Poginule su četiri osobe, a tri su teško ozlijeđene

Također danas oko 18.25 sati, zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3 kod Zadubravlja, u kojoj su sudjelovala 3 vozila (teretni i osobni automobili), a u kojoj je jedna osoba ozlijeđena.

Slijedi daljnji rad policijskih službenika i obavljanje očevida.

Iz Hrvatskog autokluba pozivaju vozače da prilagode brzinu uvjetima na cesti i izvještavaju kako teče promet sad kad je dio ceste zbog prometnih nesreća zatvoren.

"Prekinut je promet između čvorova Okučani i Nova Gradiška u smjeru Lipovca. Vozi se obilazno državnim cestama - između čvora Slavonski Brod (istok) i odmorišta Sredanci u smjeru Bregane vozi se jednom trakom;  između čvora Novska i čvora Okučani u smjeru Lipovca, vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti, osobito na istoku Hrvatske. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene