Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čega ga prvo ročište za Revelin

Vlahušić: Zabranit će mi da se bavim politikom, ionako imam političkih procesa k'o u priči

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oporba u Dubrovniku traži ostavku gradonačelnika Vlahušića zbog posljednjeg izvješća Državne revizije. Naime, revizija je utvrdila nepravilnosti u obnovi Lazareta i ugovor grada s klubom Revelin. Za Revelin je protiv Vlahušića već podignuta optužnica - aktulani gradonačelnik na ostavku ne pomišlja.

Grad je ugostiteljskoj tvrtki dao dodatan prostor u zakup u tvrđavi Revelin, a nije proveo javni natječaj. Upravo zbog prijašnjih ugovora za Revelin, Vlahušića čeka prvo ročite na sudu.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Slika nije dostupna Vlahušić za Novu tv: ''Povratak vrijedne imovine je posao zbog čega treba napraviti neki prekršaj''

"Sutra će mi zabraniti da se bavim politikom, ionako imam političkih procesa ko u priči", kaže dubrovački gradonačelnik.

Za radove na obnovi Lazareta vrijedne gotovo 13 milijuna kuna javni natječaj nije proveden po zakonu - i to je utvrdila revizija. "Revelin i Lazareti su provedeni čisto, državna revizija ima pravo na svoje primjedbe, međuti to su projekti koji su super i za grad i građane", kaže Vlahušić.

Ostavku traži dubrovački HDZ i vijećnici na listi Srđ je grad. "Jasno je kako iz godine u godinu, doslovce iz dana u dan ponavljajući kaznena dijela dovodi grad u probleme. Grad je postao taocem jednog čovjeka. Nužno je da gradonačelnik Vlahušić da ostavku", smatra Mato Franković, predsjednik dubrovačkog gradskog vijeća (HDZ).

"Radi se o kršenju zakona i općih načela koje jedan gradonačelnik, jedan grad ne smiju tolerirati", kaže Ljubo Nikolić, vijećnik "Srđ je grad".

Gradonačelnik Dubrovnika ne pomišlja na ostavku i oporbi poručuje. "Izbori su u 5. mjesecu, tamo se vidimo, to je jedino mjesto gdje se odmjeravaju snage u demokratskim društvima", poručuje oporbi.

Dubrovčani pak kažu da svoje probleme sa sudom, na sudu treba i riješiti pa onda raditi za građane. Drugi ga hvale i poručuju da bolji od njega neće doći.

2015. Vlahušiću je donijela jednu pravomoćnu presudu i jednu optužnicu za zlouporabu položaja i ovlasti. 2016. završava s primjedbama državne revizije - koje idu u Dabor i DORH-a saborski zastupnici večeras glasuju o zakonu koji bi mu trebao zabraniti kandidiranje na idućim izborima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene