Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ni zastave ni grba

Vladin web u kaosu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada bi mogla uštedjeti prilična sredstva da sredi svoje internetske stranice, po drugi put upozorava Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Za razliku od zbrkanih i nepreglednih stranica Vladinih službi, slovenska Vlada integrirala je web stranice svojih državnih tijela, na zadovoljstvo i građana i proračuna. Na web stranici hrvatskog ministarstva kulture kojom dominiraju slova abecede, od hrvatskih državnih obilježja ne nalazimo nikakav simbol, ni zastavu, ni hrvatski državni grb. Na stranici ministarstva financija, u okviru koje djeluju carinska uprava i porezna uprava imaju sasvim različite stranice. A onda klik na web stranice slovenske Vlade - mnogo preglednije i jednostavnije za korisnike.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Helikopter Mi-171Sh Nakon snažnog nevremena Sloveniji dolazi pomoć iz Hrvatske: Poslan helikopter s osmero pripadnika ratnog zrakoplovstva

'Na web stranici Vlade Republike Slovenije imamo prepoznatljiv vizualni identitet, a same stranice Ministarstva u pravilu sadrže i grb Republike Slovenije, naziv da se radi o Vladi i o kojem konkretnom državnom tijelu se radi', rekao je Siniša Kuhar iz Sindikata državnih i lokalnih službenika. Nisu Slovenci previše mudrovali. 'Postoji jedinstven sustav upravljanja sadržajem web stranica svih državnih tijela, one su vizualno preglednije i korisnici lakše mogu doći do informacija koje se na njima nalaze', dodaje Kuhar. Jedinstvena web stranica državnih tijela bila bi jasno i jeftinija. 'Ovako svako državno tijelo mora održavati svoju bazu podataka, plaćati održavanje servera i plaćati određeni paušal za takvu svoju web stranicu', zaključuje Kuhar. Možda se baš zato Vladin internetski kaos i ne pokušava srediti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene