Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada bi mogla uštedjeti prilična sredstva da sredi svoje internetske stranice, po drugi put upozorava Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika.


Za razliku od zbrkanih i nepreglednih stranica Vladinih službi, slovenska Vlada integrirala je web stranice svojih državnih tijela, na zadovoljstvo i građana i proračuna. Na web stranici hrvatskog ministarstva kulture kojom dominiraju slova abecede, od hrvatskih državnih obilježja ne nalazimo nikakav simbol, ni zastavu, ni hrvatski državni grb. Na stranici ministarstva financija, u okviru koje djeluju carinska uprava i porezna uprava imaju sasvim različite stranice. A onda klik na web stranice slovenske Vlade - mnogo preglednije i jednostavnije za korisnike.

Vezani članci Zdravko Marić Marić nakon sjednice Vlade: "Moja uloga u Vladi je u pravilu onaj koji govori - ne, ali suradnja s kolegama je sjajna" Janez Janša, slovenski premijer Zbog zaraze šefa državne obavještajne službe upitno glasovanje o povjerenju vladi Slovenije

'Na web stranici Vlade Republike Slovenije imamo prepoznatljiv vizualni identitet, a same stranice Ministarstva u pravilu sadrže i grb Republike Slovenije, naziv da se radi o Vladi i o kojem konkretnom državnom tijelu se radi', rekao je Siniša Kuhar iz Sindikata državnih i lokalnih službenika. Nisu Slovenci previše mudrovali. 'Postoji jedinstven sustav upravljanja sadržajem web stranica svih državnih tijela, one su vizualno preglednije i korisnici lakše mogu doći do informacija koje se na njima nalaze', dodaje Kuhar. Jedinstvena web stranica državnih tijela bila bi jasno i jeftinija. 'Ovako svako državno tijelo mora održavati svoju bazu podataka, plaćati održavanje servera i plaćati određeni paušal za takvu svoju web stranicu', zaključuje Kuhar. Možda se baš zato Vladin internetski kaos i ne pokušava srediti.