Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nikada nikome nisam ništa ukrao, niti otuđio, pa ni u ovome slučaju koji mi Uskok stavlja na teret, a na sudu ću dokazati svoju nevinost i da je to obična konstrukcija i laž, rekao je Šišljagić.


Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak analizira situaciju u kojoj se našao osječko baranjski župan Vladimir Šišljagić.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić (HDSSB), kojega je Uskok, s još dvojicom okrivljenika, danas optužio za zloporabu položaja i ovlasti, izjavio je večeras u Bilju kako je dužnost župana proteklih šest godina obnašao savjesno, u skladu sa zakonom i propisima te kako ono što mu se stavlja na teret ne odgovara istini i da se apsolutno ne osjeća krivim.

Vezani članci Željko Dolački (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Obrana Dolačkog Vrhovnom sudu: "Nigdje u svijetu u predmetima u kojima je optužen policajac, dokaze ne prikuplja i analizira netko iz policije" Siniša Varga USKOK pokrenuo istragu protiv Siniše Varge: Sumnjaju da je naručivao nepotrebne studije i namještao javne natječaje u HZZO-u

Župan Šišljagić i pročelnik županijske Agencije za razvoj Martin Marolin terete se da su, uz posredovanje bivšeg predsjednika Županijske skupštine Zlatka Maksimovića, nekoliko puta od poduzeća koja su iz županijskog proračuna dobivala nepovratnu pomoć tražili da im vraćaju do 80 posto uplaćenog novca. Optuženi su da su tako pribavili protupravnu imovinsku korist, a županiju oštetili više od 120 tisuća kuna.

U izjavi novinarima uoči Dana sjećanja na poginule branitelje općine Bilja Šišljagić je rekao da istraga PNUSKOK-a, a zatim i Uskoka, traje gotovo dvije godine i da mu nije lako, ali svoju će nevinost morati dokazati na sudu.

OSUMNJIČEN Vladimir Šišljagić oštetio županiju za 122.000 kuna?

Na novinarsko pitanje hoće li odstupiti s dužnosti župan Šišljagić je odgovorio: "Kad bi svaki dužnosnik odstupio sa svoje dužnosti zbog kojekakvih laži, intriga i spletaka, to ne bi bilo dobro."

"Apsolutno se ne osjećam krivim. Nikada nikome nisam ništa ukrao, niti otuđio, pa ni u ovome slučaju koji mi Uskok stavlja na teret, a na sudu ću dokazati svoju nevinost i da je to obična konstrukcija i laž", poručio je Šišljagić.

Nada se potpori stranke

Na pitanje smatra li da je optužnica podignuta za predizbornu svrhu i ima li potporu svoje stranke Šišljagić je odgovorio kako HDSSB večeras ima, prije najavljenu, sjednicu Predsjedništva, da ne zna stajalište stranke, ali se nada da će mu stranka dati potporu.

Dodao je kako je spreman za pravnu bitku te kako se nada da će sudski postupak završiti vrlo brzo te da će javnost doznati da u tom slučaju, za koji ga Uskok tereti, "nema ni trunke istine".

Šišljagićev odvjetnik Radan Kovač izjavio je novinarima u svojem uredu u Osijeku da će se njegov klijent aktivno braniti od optužaba jer je već i u vrijeme provođenja istrage u cijelosti opovrgavao optužbe za zloporabu položaja i ovlasti.

Smatra kako se postupak protiv njegova klijenta temelji na iskazu jednog lažljivog svjedoka, koji je vjerojatno ostao u predmetu.

Kovač je rekao kako očekuje da će optužnicu primiti u petak ili idući tjedan, nakon čega će se obrana očitovati o optužbama. Iz priopćenja Uskoka, istaknuo je, vidi se da je iznos za koji je županija navodno oštećena s 200 tisuća kuna, koliko se spominjalo tijekom istrage, smanjen na 122 tisuće, pa je činjenični opis, po njegovu mišljenju, djelomično izmijenjen, ali još točno ne zna o čemu je riječ. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook