Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez službenog objašnjenja

Predsjednica razriješila Vladimira Šeksa dužnosti svog savjetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je razriješila Vladimira Šeksa s dužnosti njezinog posebnog savjetnika za ustavno-pravna pitanja, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Na temelju odredbe članka 106. Ustava Republike Hrvatske i članka 6. Odluke o Uredu predsjednice Republike Hrvatske, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o razrješenju Vladimira Šeksa dužnosti posebnog savjetnika Predsjednice Republike Hrvatske za ustavno-pravna pitanja, stoji u priopćenju Ureda.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović nepoznata lokacija Grabar-Kitarović podnijela zahtjev za uredom: Još ne znamo koliko ćemo to plaćati Slika nije dostupna HDZ-ovci o izborima Kovač: "Moramo podvući crtu i izvući pouke", Šeks: "Treba pitati Škorine birače žele li da komunisti dođu na vlast"

Nagađa se da je razrješenje povezano s pomilovanjem Vanje Goldbergera, koji je bio Šeksov savjetnik u doba dok je on bio predsjednik Hrvatskoga sabora, a bio je osuđen zbog zlouporabe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Također se nagađa da je Šeks razriješen na osobni zahtjev jer zbog tog slučaja osjeća moralnu odgovornost.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene