Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada danas održava sjednicu u Vukovaru na kojoj će donijeti odluke iz različitih ministarskih resora kojima bi država trebala pomoći Gradu Heroju.


Na dnevnom redu je i prijedlog tehničkog rebalansa proračuna za ovu godinu. Prije sjednice su neki od ministara imali i druge aktivnosti.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić položio je vijence i zapalio svijeće na Memorijalnom groblju, a ministar zdravstva Milan Kujundžić je, uoči sastanka s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem te ravnateljima bolnica i domova zdravlja iz te županije, poručio da se zdravstveni sustav treba očuvati.

"Došao sam malo porazgovarati o problemima u bolnicama, Domovima zdravlja odnosno ustanovama i vidjeti što možemo napraviti za te ustanove", rekao je Kujundžić. 

Orepić je rekao da se s dubokim osjećajem poštovanja i iznimnom poniznošću došao pokloniti žrtvama i Vukovaru. "Sve što želim poručiti s ovoga mjesta jest - Neću vas iznevjeriti", rekao je Orepić.

Iz Vukovara se za Vijesti u 14 Nove TV javio i Andrija Jarak koji je najavio ključne odluke Vlade koje će se donijeti u Vukovaru. 

"Vlada bi danas trebala usvojiti četiri ključne stvari, izuzetno važne za daljnji razvoj Vukovara. Najvažnije je ustupanje državne imovine na korištenje gradu Vukovaru. Jednako tako, dovršetak izgradnje komunalnog pristaništa u vrijednosti devet milijuna kuna. Zatim, obnova Vodotornja za koju će Vlada izdvojiti 18 milijuna kuna, tako da se taj projekt zatvori s ukupno 32 milijuna i da se već sutra može početi s njegovom obnovom. I naravno, ne manje bitno, obnova infrastrukture", najavio je Jarak, podsjećajući i na najavu osnivanja vladinog ureda za Vukovar, o čemu se posljednjih dana puno govorilo. Upozorio je, međutim, da to zakonski nije moguće jer nitko ne može biti iznad funkcije gradonačelnika.

"Raspravljat će se i o aktualnoj političkoj situaciji u Vukovaru i kako unaprijediti te političke odnose, te preskočiti razmirice da ovaj grad napokon krene naprijed i da napokon bude ponos naše države, što očekuju svi građani Hrvatske", najavio je Jarak. 
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju