Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prijedlog izmjena Zakona o elektroničkim medijima, koji je utvrdila Vlada, predviđa da se televizijskim nakladnicima koji emitiraju program s elementima govora mržnje ili program koji može ugroziti fizički i mentalni razvoj djece može privremeno zabraniti emitiranje.


Predloženi tekst predviđa i ograničavanje oglašivanja i teletrgovine na najviše 12 minuta po satu, a prijenosi reklamnih spotova u dnevnom vremenu emitiranja programa ne bi smjeli sudjelovati s više od 15 posto.

Vezani članci Andrej Plenković Premijer Plenković otkrio: ''Sljedećih dana ćemo osigurati dodatne doze Pfizerova cjepiva''. Vlada raspisala lokalne izbore Vili Beroš Gotov sastanak Vlade s veledrogerijama: ''Dogovorili smo otplatni plan do kraja godine''. Ministar financija objasnio detalje

Određuje se udio vlastite proizvodnje od 20 posto za radijske
nakladnike, a televizijskim nakladnicima propisuje se najmanji udio od 10 posto vanjske produkcije na godinu.

Predloženo je i osnivanje neovisne i samostalne Agencije za
elektroničke medije, a regulatorno tijelo u području elektroničkih medija bit će vijeće te agencije.

Vlada Saboru predlaže i potvrdu Europske konvencije za zaštitu audiovizualne baštine, kojom se uvodi obveza pohrane audiovizualnog materijala svih proizvođača filmova, te potvrdu Okvirne konvencije o vrijednosti kulturne baštine za društvo.

Vlada predlaže i potvrdu Kyotskog protokola uz Okvirnu konvenciju UN-a o promjeni klime. 

Ministrica zaštite okoliša Marina Matulović-Dropulić upozorila je da se Hrvatska obvezala na petpostotno smanjenje emisije stakleničkih plinova do 2012. 

Najveći će se trud u tom smjeru morati uložiti u energetici, koja u ukupnoj emisiji stakleničkih plinova sudjeluje s više od 74 posto.

Ministrica je naglasila da je primjena predloženih standarda već počela gradnjom vjetroelektrana i proizvodnjom biodizela. 

Najavila je da će uskoro biti donesen zakon o uporabi biodizela.