Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada pozdravila najavu NATO-a o pozivnici 2008.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Vlada u četvrtak je pozdravila najavu summita NATO-a u Rigi da bi Hrvatska u proljeće 2008. trebala dobiti pozivnicu za članstvo u Savezu.

- Pozdravljamo odluke summita NATO-a i najavu proširenja u proljeće 2008. koja se odnosi i na Hrvatsk", rekao je premijer Ivo Sanader na sjednici Vlade.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu"

Vlada je usvojila posebnu izjavu kojom pozdravlja Deklaraciju NATO-a u pogledu novih zadaća i uloge Saveza, koje su predstavljene na summitu u Rigi 28. i 29. studenoga, među njima i najavu da je NATO spreman na proširenje u proljeće 2008. 

Premijer Sanader izrazio je zadovoljstvo Vlade što je NATO prepoznao da je Hrvatska, u svim segmentima, dovoljno napredovala te da može očekivati konkretnu pozivnicu na članstvo za godinu i pol dana.

Najavio je da će Vlada, zajedno s predsjednicima države i Sabora, u sklopu Državnog odbora za NATO idući tjedan raspraviti komunikacijsku strategiju prema hrvatskim građanima, u cilju njihova upoznavanja sa svim prednostima koje nosi članstvo u NATO-u.

- NATO više nije ono što je bio za vrijeme Hladnog rata, već dijeli zajedničke vrijednosti slobode i mira. Da je Hrvatska bila članica NATO-a, nitko se 1991. ne bi usudio baciti ni jednu bombu, rekao je Sanader.

Naglasio je da Hrvatska članstvom u NATO-u želi dijeliti svjetske vrijednosti slobode i mira, ljudskih i manjinskih prava, demokracije i vladavine prava, odnosno sve što obilježava suvremenu Hrvatsku.

Osim na te vrijednosti, dodao je premijer, komunikacijska strategija bit će usmjerena i na globalnu borbu protiv terorizma, kolektivnu zaštitu svih članica NATO-a, itd.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene