Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postignut dogovor sa sindikatima

Vlada odobrila 63,7 milijuna kuna radnicima Kraljevice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je danas donijela odluku o isplati 63,7 milijuna kuna radnicima brodogradilišta Kraljevica s ciljem da se radnička potraživanja namire prije nego što to brodogradilište u lipnju i službeno ode u stečaj.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić naglasio je da je sa sindikatima postignut dogovor da se prije pokretanja stečaja isplate sva radnička potraživanja te je kazao da oni radnici koji odbiju potpisati ugovor o otkupu potraživanja s ministarstvu gospodarstva, svoja potraživanja mogu onda tražiti u stečaju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Vlada je odobrila isplatu državne potpore brodogradilištu Brodosplit vrijedne čak 7,88 milijuna eura za gradnju broda za rasute terete. Spomenuti iznos u međuvremenu je podržao i novi vlasnik tvrtka DIV.

>> Stečaj Kraljevice je kao da u Zagrebu 75.000 ljudi dobije otkaz

Zahtjev je već prije odobren i u Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja koja je svojim rješenjem iz 2011. godine definirala da će se na troškove restrukturiranja u tranzicijskom razdoblju odnosno za pokrićee gubitaka u brodogradnji i gubitaka u poslovanju zbog neiskorištenih kapaciteta u razdoblju od zaključenja javnog natječaja do potpisivanju privatizacijskog ugovora isplatiti 580 milijuna kuna. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene