Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIŠTA OD DOGOVORA

Vlada odbacila prijedlog sindikata za povećanje osnovice: Sindikalci nakon Uskrsa kreću u štrajk?

Vlada je u petak odbacila prijedlog sindikata o povećanju osnovice plaća u javnim službama za četiri posto od 1. travnja, a sindikati su zatražili da se u pregovore uključi i premijer Andrej Plenković.

Vlada je ostala pri svom prijedlogu da ne može povećati osnovicu plaće za više od dva posto, izjavio je nakon sastanka Željko Stipić iz sindikata Preporod.

Sindikati do srijede traže da se uključi premijer u rješavanje toga problema, te ističu da se ne radi o tolikom novcu da se ne bi moglo naći kompromisno rješenje.

Ako iz Vlade ne stigne odgovor premijera na njihove zahtjeve, poslije Uskrsa najavljuju štrajkove.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nezadovoljni Nakon 12 sastanaka sindikata s Vladom rješenja nema na vidiku: "Mogući su i štrajkovi"

Pročitajte i ovo Vilim Ribič TEMELJNI KOLEKTIVNI UGOVOR Vlada i sindikati u novoj rundi pregovora: Bez bolje ponude Banskih dvora moguć štrajk

"Postoji odluka svih sindikata da se ide u takve aktivnosti", poručio je Stipić nakon pregovora.

Vlada nudi povećanje osnovice plaća za dva posto od 1. travnja, što je 11 sindikata jednoglasno odbilo, a ako Vlada ne poboljša ponudu sindikalci najavljuju mogućnost štrajka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEZADOVOLJNI SU Sindikati javnih službi: "Neshvatljivo je da Vlada, unatoč rastu troškova života, odlučuje smanjiti realne plaće ljudima"

Sindikati javnih službi inzistiraju na povećanju osnovice za četiri posto od 1. travnja, obzirom da posljednji podaci o inflaciji govore o 6,3 posto rasta cijena na godišnjoj razini, i nastavku pregovora krajem svibnja o povećanju osnovice u drugom dijelu godine, ovisno o kretanju inflacije i drugih plaća te stanju gospodarstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene