Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nezadovoljni

Nakon 12 sastanaka sindikata s Vladom rješenja nema na vidiku: "Mogući su i štrajkovi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati javnih službi završili su u srijedu još jedan krug pregovora s Vladom o kolektivnom ugovoru nezadovoljni jer se Vlada ne želi maknuti od svojeg prijedloga o povećanju osnovice plaća za dva posto, zbog čega kao moguću opciju spominju i štrajk.

Čelnik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske Stjepan Topolnjak rekao je novinarima da na današnjem sastanku, već dvanaestom po redu, praktički nisu dogovorili ništa jer Vlada i dalje ustraje na povećanju osnovice za dva posto i naknadi za prijevoz od 1,20 kuna po kilometru, što je neprihvatljivo za sindikate.

Topolnjak je najavio da će sindikalni pregovarači sada te prijedloge iznijeti na svojim sindikalnim tijelima. "Ako naša tijela to ne prihvate prekidamo pregovore i idemo u proces mirenja, te dalje postupamo u skladu sa Zakonom o radu, a ako tijela tako odluče mogući su i štrajkovi", kazao je.

Nije želio prejudicirati što će odlučiti sindikalna tijela, no smatra da je za sindikate Vladina ponuda neprihvatljiva. Vlada, za razliku od sindikata, nije napravila nikakav pomak u odnosu na prve sastanke, kada je od sindikalaca tražila da revidiraju svoje zahtjeve, dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SOLIDARNOST S UKRAJINOM Sindikat novinara: " Profesionalno, otvoreno i neovisno novinarstvo danas je važnije nego ikad, hrabro u borbi protiv lažnih vijesti i ratne propagande"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković OGLASILI SE I SINDIKATI Plenković opet duboko razočarao umirovljenike: ''Jedino pravedno je uz mirovine isplaćivati dodatak za preživljavanje''

"Mi smo svoje revidirali, rekli smo prošli put da idemo od 1. travnja na četiri posto povećanja osnovice i dva plus dva posto bi pregovarali od 15. svibnja, ali Vlada nije promijenila svoje stajalište", kaže Topolnjak.

Nakon sindikata javnih službi pregovore s Vladom nastavili su predstavnici državnih službi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene