Sjednica Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Sjednica Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Vlada na današnjoj sjednici između ostalog raspravlja o prijedlogu Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma.


Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o obuhvatu i razvrstavanju jedinica lokalne samouprave koje stječu status brdsko-planinskog područja te prijedlog odluke o osnivanju Radne skupine za unapređenje uvjeta poslovanja u Republici Hrvatskoj.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Novi borbeni avioni moraju stići do 2023., Plenković ih želi nabaviti što prije Sjednica Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Plenković na sjednici Vlade: ''Sustav obrane od poplava je jako dobro funkcionirao''

Na početku sjednice premijer je čestitao međunarodni Dan žena, a ministrice je na stolu dočekalo cvijeće. Premijer je uoči sjednice cvijeće podijelio i novinarkama u press sobi. 

"Ovo je prilika da se prisjetimo položaja žena u hrvatskom društvu i našim naporima za ravnopravnost što je temeljna vrednota našeg ustavnog poretka. Vlada promiče ekonomska i politička prava žena te se borimo protiv nasilja nad ženama. Hvala svim ženama na izgradnji hrvatskog društva", kazao je premijer. 

Nakon usvajanja dnevnog reda državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Josip Salapić predstavio je nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskom registru i najavio da bi se putem aplikacije "e-osnivanje" tvrtka mogla osnovati već za 15 minuta. 

Državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac predstavila je konačan prijedlog zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, a vlada je donijela i odluku kako prodaje bivšu političku školu u Kumrovcu za 11,9 milijuna kuna.