Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorena sjednica

Vlada na zatvorenoj sjednici rješavala kadrovska pitanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade usvojena su stajališta za sastanak Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), koji će se održati 8. studenog ove godine.

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara Europske unije, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, Vlada ih nije objavila.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Veliboru Drakuliću dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva zdravstva, s danom 8. studenoga 2016. godine, do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva zdravstva, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.

Razriješeni su dosadašnji zamjenik predsjednika i članovi Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, mr.sc. Božo Petrov, dr.sc. Zdravko Marić, Tomislav Panenić, Oleg Butković, prof.dr.sc. Davor Romić, Darko Horvat i prim.dr.sc. Nada Šikić. Novim članovima, koji su po položaju ministar financija, ministar gospodarstva, ministar pomorstva, pomorstva i infrastrukture, ministar poljoprivrede i ministar rada i mirovinskoga sustava, imenovani su dr.sc. Zdravko Marić, dr.sc. Martina Dalić, Oleg Butković, Tomislav Tolušić i dr.sc. Tomislav Ćorić, a Goran Marić određen je ministrom koji će sudjelovati u radu Povjerenstva.

Donesena je Odluka kojom se određuje ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić da zastupa Vladu Republike Hrvatske u Skupštini Hrvatskih šuma d.o.o. Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje važiti dosadašnja Odluka o zastupanju Vlade Republike Hrvatske u Skupštini Hrvatskih šuma d.o.o. od 25. veljače 2016. pa se razrješuje dosadašnji član Skupštine prof.dr.sc. Davor Romić.

Mr.sc. Tomislav Jelić i Nives Milinković imenovani su članovima Povjerenstva za praćenje provedbe javne raspravo o prijedlogu izmjena programskih obveza Hrvatske radiotelevizije, kao predstavnici Ministarstva kulture.

Ante Šprlje imenovan je predsjednikom Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, a članovima Komisije imenovani su Davor Ivo Stier, dr.sc.Tomislav Ćorić, dr.sc. Ivan Kovačić, dr.sc. Zdravko Marić, prof.dr.sc. Pavo Barišić i dr. sc. Nina Obuljen Koržinek.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Uprave Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, dr.sc. Zdravko Marić, dr.sc. Goran Marić i Domagoj Ivan Milošević. Novim predsjednikom Uprave, koji je po položaju ministar financija, imenovan je dr.sc. Zdravko Marić, a članovima koji su po položaju predsjednik Odbora za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga sabora, imenovani su Grozdana Perić i Darinko Kosor.

Izmijenjena je Odluka o imenovanju Nacionalnog koordinatora za sudjelovanje Republike Hrvatske u Inicijativi o suradnji Narodne Republike Kine sa šesnaest država srednje i istočne Europe („Kina +16“). Razrješuje se dosadašnji Nacionalni koordinator Leo Prelec, a imenuje nova Nacionalna koordinatorica mr.sc. Zdravka Bušić, te se određuje da će administrativno tehničke poslove za rad Nacionalnog koordinatora obavljati Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene