Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorena pitanja

'Vlada još uvijek ne razmišlja o povlačenju tužbe za genocid'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosor smatra da bi se ipak o tome trebalo razmišljati zbog građenja mostova između dvije susjedne zemalje.

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je u četvrtak u Bruxellesu da vlada još nije razmatrala mogućnost povlačenja tužbe za genocid protiv Srbije, ističući da je potrebno razgovarati kako bi se riješila otvorena pitanja, posebice sudbina nestalih osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

'Vlada je ta koja bi mogla povući tužbu, ali o tome nije razgovarala. Mi takvu mogućnost nismo razmatrali, ali svakako mislim da je dobro razgovarati i svaki dan učiniti više na građenju mostova. Imamo puno tema o kojima treba ubrzano razgovarati, osobno ističem da treba učiniti sve kako bi se razriješila sudbina nestalih osoba i kada to učinimo, mislim da ćemo uistinu zakoračiti veliki korak naprijed', izjavila je premijerka Kosor odgovarajući na pitanje novinara da komentira izjave predsjednika Hrvatske i Srbije o mogućnosti povlačenja međusobnih tužbi za genocid. Predsjednici Hrvatske i Srbije Ivo Josipović i Boris Tadić, koji su se u srijedu neformalno sastali u Opatiji, izjavili su da bi se međusobne tužbe za genocid koje su obje države podnijele pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu mogle riješiti izvansudskom nagodbom.

Predsjednik Josipović rekao je da tužba nije sama sebi svrha. 'Ako se nađe mogućnost nagodbe u onim pitanjima koja su predmet tužbe onda ta tužba ne bi imala smisla', istaknuo je hrvatski predsjednik. 'Bilo bi dobro da se izvansudskom nagodbom riješi i taj spor što ne znači da bi odustali od sudskih postupaka protiv onih koji su počinili zločine. Svi koji su počinili zločine moraju odgovarati', rekao je Tadić u zajedničkoj izjavi novinarima s Josipovićem nakon njihova radnog sastanka u Opatiji. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene