Obavijesti Video Pretražite Navigacija
da ne utječe na svjedoke

FOTO Sud odlučio: Bivši ravnatelj Županijskog Centra za socijalnu skrb zbog prijave za nasilje u obitelji ide u istražni zatvor

Aktualno Galerija Priveden Vjekoslav Potočanac - 1 Priveden Vjekoslav Potočanac - 1 Foto: Pixsell Priveden Vjekoslav Potočanac - 2 Priveden Vjekoslav Potočanac - 2 Foto: Pixsell Priveden Vjekoslav Potočanac - 3 Priveden Vjekoslav Potočanac - 3 Foto: Pixsell +0 Priveden Vjekoslav Potočanac - 4 Galerija 1/4 >>
Bivšem ravnatelju požeškog Zavoda za socijalnu skrb Vjekoslavu Potočancu, osumnjičenom za obiteljsko nasilje u subotu je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

 

Sudac istrage Mile Soldom odredio je Vjekoslavu Potočancu istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na četvero svjedoka, odnosno suprugu i troje malodobne djece.

 

Odbijen je prijedlog obrane da se, umjesto istražnog zatvora, okrivljeniku odredi mjera zabrane prilaska.

 

Potočanec u četvrtak je zbog obiteljskog nasilja priveden u policijsku postaju. Detalji slučaja nisu javno objavljeni, a nasilje je prijavila njegova supruga.

Bivšeg ravnatelja i predsjednika HDZ-a Općine Velika sumnjiči se za počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 41-godišnjak počinio kaznena djela na štetu svoje supruge i troje djece, odnosno svojim je postupanjem ugrozio normalni psihofizički razvoj djece, a oštećenicu dovodio u ponižavajući položaj", utvrdilo je Državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Velikoj Gorici - 1 Velika tragedija Policija objavila detalje stravičnih ubojstava u Velikoj Gorici

Potočanec je u petak razriješen dužnosti, a Ministarstvo rada i Hrvatski zavod za socijalni rad, poručili su da oštro osuđuju svaki oblik nasilja kao apsolutno neprihvatljivo društveno ponašanje koje zaslužuje svaku osudu i sankciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene