Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat Preporod

Više od 11.000 potpisa protiv Pravilnika o pedagoškoj mjeri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat zaposlenih u hrvatskom školstvu Preporod izvijestio je kako je peticiju protiv Pravilnika o pedagoškoj mjeri odgojno-obrazovnog tretmana produženog stručnog postupka potpisalo više od 11 tisuća nastavnika iz 492 škole, poručivši ujedno prosvjetnim vlastima kako se takav pravilnik ne bi smio donositi bez suglasnosti onih na koje se pravilnik odnosi.

Kako je na konferenciji za novinare pojasnio predsjednik tog sindikata Željko Stipić, po tom pravilniku na učenika se ne bi smjela primjeniti niti jedna pedagoška mjera prije nego ga se tri mjeseca podvrgne ‘praćenju’. Tako bi primjerice, srednjoškolac koji ima 30 neopravdanih izostanaka, mogao nesmetano ići u školu, iako bi po statutu škole trebao biti isključen, pojasnio je Stipić.

Pročitajte i ovo Nacionalni ispit iz Hrvatskog jezika Koji je smisao? Sindikat Preporod protiv nacionalnih ispita: "Besmisleni su i štetni!" Željko Stipić Pozivaju se na kolektivni ugovor Sindikalist Stipić traži da se učiteljima rad subotom plati 25 posto više: "Zakon se mora poštivati. Bezakonje nije alternativa"

Sindikalci traže uključivanje predstavnika radnika, odnosno sindikata, u sve aktivnosti koje će se provoditi na izmjeni postojećeg ili izradi potpuno novog Pravilnika, rekao je Stipić najavivši za ovaj tjedan sastanak o toj temi predstavnika svih obrazovnih sindikata s predstavnicima Vlade. Aktualnom peticijom postignuta je do sada nezabilježena solidarnost između srednjoškolskih nastavnika koji su pogođeni primjenom Pravilnika o produženom stručnom postupku, ali i osnovnoškolskim nastavnicima koji se u svome radu ne susreću s problemima koji proizlaze iz Pravilnika, reko je Stipić. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene