Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaznena prijava

Vinkovci: Udomitelji optuženi za zlostavljanje i izgladnjivanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udomitelji iz Đeletovca koji već godinama udomljava djecu bez roditeljske skrbi, ostat će bez licence. Centar za socijalnu skrb u Vinkovcima podnio je kaznenu prijavu.

Centar za socijalnu skrb u Vinkovcima podnio je kaznenu prijavu protiv udomitelja iz Đeletovaca. Oni su se pobunili protiv odluke Centra da trojicu braće razdvoje i daju posvojiteljima na 3 različite strane Hrvatske. Udomitelji tvrde da je kaznena prijava osveta vinkovačkog Centra za socijalnu skrb.

Pročitajte i ovo Provjereno donosi priču uznemirujuću snimku razgovora djelatnice ureda za socijalnu skrb i djeteta - 8 potresna priča Provjereno donosi uznemirujuću snimku razgovora djelatnice socijalne skrbi i djeteta: ''Može se dogoditi da te smjeste u nekakav dom...'' Ilustracija Istraga u tijeku U Vinkovcima napali trojicu maloljetnika i 18-godišnjaka, policija traži nasilnike

Bračni par Vrkašević iz Đeletovaca već godinama udomljava djecu bez roditeljske skrbi. Odluka vinkovačkog centra za socijelanu skrb da trojicu dječaka razdvoji bila im je čudna.

U Centru za socijalnu skrb su znali za zlostavljanje djece, ali nitko nije ništa učinio?!

'Strašno su plakala. Samo su jako vrištala, nedaj me, nedaj Štefice, nedaj me nikome, nedaj nas. I onda je ona doslovce njih čupala sa mene', ispričala je udomiteljica Štefica Vrkašević.

Nakon istupa u medijima, optuženi su za zlostavljanje i izglađivanje djece koju su udomljavali.

'Mislim da je problem u tome što smo mi jedniostavno reagirali na taj način, upravo zbog toga što smo smatrali da nije dovoljno sat i pol djeci od 3,5,6 godina da se susretnu s ljudima i sljedeći put odu s njima', rekao je Miško Vrkašević, Štefičin suprug.

Vinkovački centar posjetila je i inspekcija ministarstva socijalne politike.

Slovenskom bračnom paru oduzeta djeca zbog vjerskog fanatizma!

'Ja mogu samo reći da ono što smo vidjeli, a to je da nema nigdje nikakvog traga o tome da se doista tražila obitelj koje će usvojiti troje djece odjedanput. U ovom trenutku zakon ne predviđa nikakve sankcije za takvo ponašanje', komentirala je ministrica socijalne politike i mladih, Milanka Opačić, dok se iz vinkovačkog Centra po ovom pitanju nitko nije očitovao.

'Oni su nas uveseljavali. Meni nije žao bez obzira kako je prošla ova situacija. Meni nije žao nijednoga dana ni minuta što smo proveli s njima, oni su nama uljepšali život', rekao je Miško Vrkašević,

Udomitelji su,kažu, s djecom proveli lijepe trenutke, a sada im prijeti gubitak licence.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene