Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jakov Prkić, splitski vijećnik stranke Pametno, iz zafrkancije je predložio Gradskom vijeću davnu ideju Željka Keruma o izgradnji podmorskog tunela koji bi se spojile splitska Zapadna i Istočna obala. Čuđenju nije bilo kraja kad je Gradsko vijeće taj prijedlog - prihvatilo.


Splitsko Gradsko vijeće na sjednici u utorak usvojilo je prijedlog da se izdvoje sredstva za izradu projektne dokumentacije za izgradnju podmorskog tunela kojim bi se povezale Zapadna i Istočna obala Splita. 

Vezani članci Slika nije dostupna Performans o birokraciji u Hrvatskoj: "'Fali ti jedan papir' jedna je od najiritantnijih rečenica koje čovjek može čuti" Slika nije dostupna Od averzije prema politici do iznenađenja na lokalnim izborima: Marijana Puljak svoj je politički život počela borbom za izgradnju osnovne škole

Ne bi to bilo previše čudno da vijećnicima taj prijedlog nije stigao od njihova kolege Jakova Prkića iz stranke Pametno, koji ga je iznio iz - zezancije. Riječ je, naime, o ideji bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma koja je bila sastavni dio njegove predizborne kampanje 2017. godine. Tada je Kerum procijenio da bi izgradnja podmorskog tunela stajala najmanje 7 milijuna kuna. 

Za izradu projektne dokumentacije predviđeno je 20 tisuća kuna.

"Na jučerašnjoj sjednici gradskog vijeća testirali smo pažnju koalicije HDZ-HGS i predložili Kerumovo predizborno obećanje o gradnji podmorskog tunela, za što svi znaju da je neizvedivo. Nismo ni sanjali da će sve rezultirati usvajanjem prijedloga", objavila je stranka Pametno na svojoj stranici na Facebooku.

Zapitali su se tko vlada Splitom te zašto je vladajuća koalicija HDZ-a i Kerumova HGS-a promptno prihvatila prijedlog

I predsjednica stranke Marijana Puljak podijelila je sinoć komentar koji se referirao na tu odluku. "Još smo nasmijani, nakon 10 sati sjednice gradskog vijeća. Točka 19/36", napisala je Puljak.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju