Koalicija Stranka s imenom i prezimenom, Fokus i Pametno ispred Hrvatskog sabora izveli su performans pod nazivom "Ukinimo birokraciju 19. stoljeća".


Koalicija je postavila stol, stolice i hrpu papira jer tako, kažu, izgleda javna uprava u Hrvatskoj – spora i neučinkovita.

Vezani članci Slika nije dostupna Zbog Stranke s imenom i prezimenom: Nezavisna lista Zagreb napušta koaliciju sa strankama Pametno i Fokus Slika nije dostupna Pametno i Fokus predstavili nove koalicijske partnere, u politiku kao nezavisni ide i Davor Huić

"Dosta nam je toga da, kada god želimo bilo koju javnu uslugu, moramo obilaziti nekoliko različitih institucija od kojih tražimo jedne te iste papire s kojima bi država već ionako trebala raspolagati. Pritom vrlo često plaćamo nepotrebne biljege, takse, administrativne pristojbe", rekla je Dalija Orešković.

"'Fali ti jedan papir', to smo svi čuli, koliko vidim po vašim osmjesima, jako puno puta i to je jedna od najiritantnijih rečenica koje čovjek može čuti", rekao je Dario Zurovec.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju