Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta dobilo je prijedloge za zamjenike i pomoćnike ministara te će na sjednici u četvrtak razgovarati o imenima, rekao je u srijedu nakon prve sjednice kooordinator tog vijeća Ivan Kovačić (Most).


"Imamo prijedloge za zamjenike i pomoćnike od Mosta i Domoljubne koalicije", rekao je Ivan Kovačić nakon četverosatnog sastanka tog vijeća. Istaknuo je kako već na sutrašnjoj sjednici mogu početi razgovarati o tim prijedlozima i usklađivati imena. Dodao je i da su Milijan Brkić (HDZ) i on izabrani za koordinatore Vijeća za suradnju.

Kovačić je rekao kako su se dogovorili da će sastanke održavati bar jedanput na tjedan, a po potrebi i češće.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ako se uspijemo dogovoriti, imena će znati se u roku tjedan dana' Slika nije dostupna Mostov zahtjev ne sviđa se Domoljubnoj koaliciji

Odbacio je medijske napise da je Vijeće za suradnju "nadvlada ili vlada u sjeni" te je pritom istaknuo da su oni savjetodavno tijelo. "Bit ćemo samo politička volja koja će omogućiti što lakši rad Vlade", poručio je.

Kovačić smatra i da će se sve u vezi s novim zamjenicima i pomoćnicima ministara 'posložiti' za sedam do deset dana jer moraju ustrojiti kabinete ministara i zamjenike. Dodao je i da se zamjenici ministara neće birati javnim natječajem, nego samo čelnici javnih poduzeća.

Na pitanje je li i Brkić među kandidatima za zamjenike ministara, Kovačić je odgovorio kako ne zna te je u šali dodao kako ga on "ne bi nikada uzeo".

U vezi s načinom biranja zamjenika i pomoćnika ministara te čelnika javnih poduzeća, Brkić je istaknuo da će sve ono što je zakonski normirano tako biti i provedeno ako se ne bude zakonski drugačije odlučilo.

"Mi smo legalisti i moramo poštovati zakone te ćemo odlučivati na temelju tih zakona", poručio je. Navodeći kako će Vijeće za suradnju biti savjetodavno tijelo, Brkić je rekao i da će ono biti politička potpora Vladi, tj. oni koji će davati prijedloge.
Na novinarsko pitanje ostaju li sadašnji direktori javnih poduzeća koje je izabrala bivša Vlada, odgovorio je da su zakoni jasni i egzaktni te da će svi koji su zatečeni - dok to ne bude promijenjeno - obnašati svoje dužnosti odgovorno kako bi bilo bolje hrvatskoj državi, a ne bilo kojoj političkoj opciji.

Sljedeća sjednica Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta održat će se u četvrtak u Hrvatskome saboru. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju