Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SJEDNICA ODBORA ZA OBRANU

Franko Vidović: Hrvatska bi do 2026. trebala biti slobodna od mina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik saborskog Odbora za obranu Franko Vidović rekao je u utorak da su podržali Nacionalni program protuminskog djelovanja RH do 2026. do kada bi naša zemlja trebala biti slobodna od mina te nabavu vojne terenske bolnice šatorskog tipa.

Franko Vidović je nakon sjednice Odbora kazao kako je cijeli iznos tog programa oko 1,7 milijardi kuna.

"To smo jednoglasno podržali da se realizira i da se nastavi s aktivnostima. Tim više što su u pitanju neke vojne lokacije koje su nama kao Odboru posebno zanimljive", kazao je.

Vidović je izvijestio i da su podržali i nabavu vojne terenske bolnice šatorskog tipa Role 2B u čemu će donacijom oko polovice potrebnog iznosa sudjelovati i SAD-e, a ostatak bi išao iz državnog proračuna kroz više godina.

Istaknuvši kako bi to povećalo sposobnost i kapacitete Hrvatske vojske za pružanje takvih usluga, podsjetio je i da su Oružane snage RH tijekom pandemije COVID-A 19 bile te koje su prve priskočile u pomoć postavljajući šatore paviljonskog tipa u kojima je bilo moguće smjestiti oboljele pacijente.

Pročitajte i ovo Minsko-eksplozivna sredstva eksplozivna sredstva Kakav ulov! Građani pronašli ručne bombe i tromblonske mine: Policija uputila važno upozorenje

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna podignuta optužnica U šumi postavljao bodljikavu žicu za koju je zapeo motociklist, ali to nije sve. Pred vikendicom ima - minobacačke mine

Vidović je rekao i da je taj Odbor podržao i nastavak sudjelovanja pripadnika Oružanih snaga RH u operaciji potpore miru KFOR na Kosovu, u operacijama potpore miru Ujedinjenih naroda te u operaciji potpore miru "EU NAVFOR Somalija - ATALANTA", u kojima naša zemlja sudjeluje kontinuirano duži niz godina.  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene