Obavijesti Video Pretražite Navigacija
podignuta optužnica

U šumi postavljao bodljikavu žicu za koju je zapeo motociklist, ali to nije sve. Pred vikendicom ima - minobacačke mine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv 62-godišnjaka koji je postavljao bodljikavu žicu među stablima, a otkriveno je i da je ispred svoje vikendice postavio dvije minobacačke mine.

Okrivljenom 62-godišnjaku stavlja se na teret da je od 2018. godine pa do 25. srpnja 2021. u šumskom predjelu u okolici Rijeke postavio i rastegnuo između stabala, na visini od 80 cm do 160 cm, više komada bodljikave žice s ciljem sprječavanja prolaska ljudi šumskim putem koji se nalazi na nekretnini čiji je suposjednik.

Pročitajte i ovo Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Opsežna akcija u tijeku - 2 uklanjanje opasnosti FOTO Pogledajte kako izgleda velika mina kod hrvatskog otoka: Evakuirali stanovnike, akcija u tijeku Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera

Tereti ga se da je navedeno učinio iako je bio svjestan kako sajla zbog svoje boje, načina postavljanja i mjesta na kojem je postavljena bez ikakvog znaka upozorenja nije dobro uočljiva, kao i da se navedenom šumskom stazom učestalo tijekom vožnje koriste motociklisti.

Okrivljenika se tereti da je ugrozio sigurnost posjetitelja šumepa je motociklist zapeo za nju vratom i lakše se ozlijedio. 

Okrivljeniku stavlja na teret i da je u istom razdoblju, s ciljem da spriječi neovlašteni ulazak u svoju vikendicu u okolici Rijeke, u dvorištu i nadomak ulaznim vratima postavio dvije minobacačke mine (čije je posjedovanje zabranjeno za građane) prekrivajući ih lišćem i ukopavajući ih djelomično u zemlju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene