Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(Ne)ljubaznost u prometu

'Vidjet ćete kad budete imali 91 godinu kako će vam biti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski promet vrvi nekulturom. Ankete pokazuju da gotovo svi vozači psuju za volanom, a sve manje žele propustiti pješaka. Već 13. godinu Danom ljubaznosti u prometu policija i Grad Zagreb pokušavaju pomiriti vozače i pješake. Posljednje dvije godine sve neuspješnije.

Trube, psuju, mašu, pljuju - 92 % vozača prostači u automobilu i često ne samo sebi u bradu. A što će drugo kad su ostali vozači nekulturni, ali i pješači koji su krivi za 40 % svojih nesreća. Jer prelaze kad ne smiju i gdje ne smiju. I pješaci proklinju vozače. Stari i nepokretni, bolesni i invalidi, u hrvatskom prometu često neće daleko stići.

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica Ilustracija Pitanje budućnosti Desničarske vlasti vraćaju automobile na ulice gradova: Ta odluka mogla bi im se obiti o glavu na više načina

'Vidjet ćete kad budete imali 91 kako će vam biti, ponekad moram čekati da me puste i dvije minute, nekad jednu. Tada šutim i grizem se u sebi', ispričao je Huljev Jerko, 91-godišnji umirovljenik. Da ih pomire, učenici prometne škole, vozačima koji staju upisuju tablice i za 15 dana dijele nagrade, a pješacima dijele letke. Arbitraža je svake godine sve teža, pa dok je do 2007. broj pristojnih rastao do 57 posto, prošle godine pao je na 50 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene