Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekskluzivne snimke

VIDEO Pogledajte što je ekipa Nove TV snimila u tajnom carinskom skladištu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U samo dva dana, carinska uprava zaplijenila je 2,5 tone duhana namijenjene crnom tržištu. Rezultat je to pojačanih mjera nadzora koje carina provodi ovo ljeto. Naša televizija dobila je ekskluzivno pravo i s kamerom ušla u jedno od tajnih carinskih skladišta.

U priloženom videu pogledajte robu koju su carinici zaplijenili u posljednjih mjesec dana.

Pročitajte i ovo Krijumčarenje duhana pao na kućicama U autu vozio skoro 100 kilograma duhana, policija zna i tko ga je trebao popušiti Švercani duhan Slučaj iz Samobora Carina se pohvalila ulovom: "Nosio je tri PVC vrećice, otvorio vodovodni šaht i sadržaj iz vreća spremio..."

Reporterka Dnevnika Nove TV bila je u jednom od tajnih carinskih skladišta. U njemu se u ovom trenutku nalazi roba vrijedna milijun i 424 tisuće kuna. Pojačanim nadzorom od polovine lipnja do šestog srpnja, carinski službenici zaplijenili su:

VIDEO Rijeka: Egzotična zapljena iznenadila carinike!

- 66 397 komada cigareta

- 341,78 kg duhana

- 1.105,26 lit. alkoholnih pića

- 5.140 kg različitih vrsta voća i povrća

- 33.000 komada različitih vrsta robe

Najviše je porasla nelegalna prodaja duhana. 'Samo u zadnja dva dana u zajedničkoj akciji carine i policije oduzeto je 2,5 tone duhana', rekao je Predrag Juratovac, viši inspektor u službi za mobilne jedinice Carina.

Impresivne količine zaplijenjenog duhana nalaze se u kutijama i vrećama. Riječ je o visoko kvalitetnom duhan u listu i sitno rezanom. No namijenjenom ilegalnoj prodaji.

U vrećama su i lažnjaci s oznakama najpoznatijih modni marki. No ima i originalnih proizvoda koji se prodaju na nezakonit način. Jednom zaplijenjeni, na tržište se ne vraćaju. 'Sva oduzeta roba se privremeno zadržava do okončanja procedure, nakon toga se uništava', dodaje Juratovac.

Od lani carinici imaju dodatne obveze. Njih ćete vidjeti na tržnicama, mogu vas zaustaviti na cesti, na moru, pokucati vam na vrata apartmana, ili doći na gradilište. Na svim područjima djelovanja cilj im je jednak - spriječiti sivu trgovinu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene