Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što ljeti nudi metropola?

VIDEO: U Zagrebu turisti nailaze na - zatvorena vrata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlaskom političara iz metropole ona nije prazna, dapače. U Zagrebu je sve puno turista i to stranih. Posebice mladih. Ipak metropola je što se ponude tiče - mrtva, a turistima je ostavljeno da biraju između beskonačne šetnje ili kucanja na vrata zatvorenih muzeja i klubova. I onda još padne kiša...

Kišni državni praznik turiste je potjerao u turističke autobuse. A mnogi su se pokušali sakriti u neki od brojnih gornjogradskih muzeja, no uzalud.

Pročitajte i ovo Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina" Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku...

'Samo šetamo okolo, ne tražimo nikakav poseban muzej, htjeli bismo vidjeti bilo što zanimljivo. No, izgleda da je sve zatvoreno', kazao je turist iz Nizozemske.

Uvjerili smo se i sami. Muzej grada Zagreba - zatvoren. Povijesni, kao i Muzej naivne umjetnosti - zatvoren. Prirodoslovni muzej - zatvoren. Baš kao i Klovićevi dvori. A danas se nije moglo niti u kulu Lotrščak. 'Ništa nije otvoreno, barem se tako čini. Sve je zatvoreno, pa smo osuđeni na ulicu', kazao je turist iz Belgije.

'Morat ćemo se napiti ili tako nešto'

Ostaje im zagrebačka uspinjača, no od kišnog Dana pobjede turisti su očekivali puno više. 'Mislila sam da će biti neke priredbe. Nema zabave, nema plesa ili bilo čega sličnog?', požalila se turistkinja iz Njemačke.

Neki ipak, zbog nedostatka sadržaja neće tugovati. 'Pa, ako su barovi otvoreni morat ćemo se napiti ili nešto tako', kazao je mladić iz Meksika.

Zagreb je u srpnju posjetilo 63.000 turista. Ljeti su hosteli prepuni mladih, a djelatnici muku muče gdje ih uopće uputiti, čak i ako se radi o najobičnijim večernjim izlascima. No, neki su se ipak uspjeli zabaviti. 'Išli smo na nogometnu utakmicu Dinamo - Salzburg', kazao je mladi Portugalac.

Ponude nema ni po danu ni po noći. Zato je Zagreb samo grad kroz koji se još uvijek ide - negdje drugdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene