Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neočekivan 'ulov'

VIDEO: Pronašao leglo sa stotinama ličinki crnih udovica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neugodne podstanare u svom vrtu pronašao je jedan Zadranin. Riječ je o tri crne udovice i osam čahura sa stotinama malih paukova u njima. Ova najotrovnija vrsta pauka nije rijetka pojava na ovim područjima, no rjeđe se pronalaze u ovolikom broju.

Leglo crnih udovica Darko je pronašao kada je skupljao drva za roštilj. Samo u jednoj ovoj čahuri, kaže, ima više od stotinu malih crnih udovica. 'Mi smo ove godine oko 500 komada zgazili nogama i ove ličinke. Ja sam odmah znao što je i to sam pokupio u najlon, a tri udovice sam ubio', rekao nam je Darko Burčul. Ugriz crne udovice nije bolan, ali se ta mala količina otrova širi velikom brzinom pa već nakon pola sata počnu pakleni bolovi.

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Slika nije dostupna Opasan pauk i u kući Zadar: U kupaonici je ubola crna udovica

Mještani su zabrinuti najviše zbog djece da za vrijeme igre ne dođu u kontakt s ovom, kod nas, najotrovnijom vrstom pauka. 'Mene nije strah, ja i veliku na ruku stavim. Jer udovica te neće ako je ne diraš, ako ti pokraj nje staviš prst ona će di doći na ruku i neće ti ništa, samo budeš miran', objasnio je Darko. No teško je ostati miran uz ovako otrovnu životinju koja po svojoj prirodi i nije agresivna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene