Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bože čuvaj ti našu Jadranku'

VIDEO Ojkali premijerki: Bože, čuvaj Jadranku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor dobila je svoju vlastitu ojkalicu.

Na primanju u Banskim dvorima predstavnici kulturnih društava koje njeguju ojkanje zapjevali su predsjednici Vlade: 'Bože, čuvaj ti našu Jadranku' što je praćeno smijehom svih prisutnih. Drugi dio stiha 'I hrvatsku demokratsku stranku' premijerka nije primila s odobravanjem podsjetivši kako se radi o primanju u Vladi.

Pročitajte i ovo Šušur na Sinjskoj alki Ivo Zorica Slavilo se u kući najtrofejnijeg živućeg alkara: "Trofeje je sad malo teže izbrojiti" 308. Sinjska alka Stigla i posebna gošća U Sinju počela 308. alka: "Drugi dan zaredom palo je i rukovanje predsjednika i premijera"

>> Senzacija iz Muća: Bolje od UNESCO-a čuvaju tradiciju

>> Ojkanje na UN-ovoj listi zaštićene baštine

Inače, premijerka Jadranka Kosor uručila je UNESCO-ve povelje nematerijalne kulturne baštine zaslužnima za očuvanje tradicije Sinjske alke, izrade licitara i očuvanje glazbenog izričaja 'ojkanja'.

'Ponosni smo što je ovo naše nematerijalno dobro neprocijenjive vrijednosti uvršteno u popis svjetske baštine, kao dio naslijeđa i tradicije koji će predstavljati naš identitet i u europskim integracijama', istaknula je premijerka.

Sinjska alka i izradba licitara u studenom prošle godine pridružile su se drugim dobrima hrvatske nematerijalne baštine, već uvrštenima na UNESCO-ov popis - od Feste sv. Vlaha do čipkarstva, podsjetila je premijerka, rekavši da je riječ o dobrima koja značajno pridonose razvoju hrvatskog turizma. (Hina/E.F.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene