Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Postupali unutar ovlasti'

VIDEO 'Ne lomi joj nogu': Pogledajte kako je riječka policija privodila prosvjednike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na internetu se pojavila snimka policijske intervencije u Rijeci na prosvjedu Occupy.

Sudionici pokreta Occupy postavili su na YouTube snimku policijske intervencije na prosvjedu održanom u Rijeci. Policijske službenike su prozvali za ničim izazvan napad i prekomjerno korištenje sile.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slijedi obdukcija Muškarac pao iz čamca i poginuo, policija istražuje uzrok smrti Riječki karneval Filmski scenarij Nevjerojatan plan za bijeg iz zatvora u Rijeci: Iskopali tunel, htjeli se izgubiti među maškarama

>> Policija privela prosvjednika ispred sjedišta HDZ-a

Stajalište druge strane smo potražili u PU primorsko goranskoj gdje nam je rečeno kako su policajci postupali unutar svojih zakonskih ovlasti. 'U Kružnoj ulici u Rijeci policijski su službenici izdali zapovijed prosvjednicima da pokažu osobne iskaznice na što su se oni oglušili te su policajci bili prisiljeni koristi sredstva prisile, tj. tjelesnu snagu. Policijski službenici nisu izašli izvan svojih zakonskih ovlasti niti je došlo do ozljeđivanja prosvjednika, nikakva ozljeda nama nije prijavljena, ali je zato jednom policajcu pri intervenciji slomljen prst', rekao nam je Tomislav Veršić iz PU primorsko goranske.

Prosvjednici prijavljeni zbog remećenja javnog reda i mira

Prosvjednici su prijavljeni zbog remećenja javnog reda i mira , a vjerojatno će protiv njih biti podignuta i prijava zbog neprijavljivanja javnog okupljanja.

Na snimci se vidi postupanje policijskih službenika u Kružnoj ulici u Rijeci koje su sudionici prosvjeda nazvali napadom s korištenjem prekomjerne sile. Evo što piše u opisu videa.

'Ovo je video snimljen pola sata nakon mirnog prosvjeda. Prošetali smo po Korzu, pjevali, i razišli se. Krenuli smo na kavu i u napuštenoj ulici su nas NAPALI policajci. Prvo su dvojica u civilu potrčala i vukli i čupali dečka koji je, kad su ga ščepali, počeo vikati 'upomoć'. Mi smo se okrenuli, neki su ga ulovili da ga ne odvuku, na to je stado policije odnekuda dotrčalo i počelo je, ovo što je na videu. Cura koja je na videu nije pijana, nije popila kap alkohola. Nije pubertetlija, nego odrasla osoba sa velikim srcem i dušom.

Dečko s početka opisa videa, je NJEN DEČKO, pred kojeg je stala i rukama ga obuhvatila iza sebe. To je sve što je ona 'napravila'. Bacili su ih na pod, čupali, šamarali. Jedino što su 'krivi', jer su se grčevito držali jedno za drugo dok su ih policajci maltretirali. Curu je policajac ošamario više puta, NAKON toga se opirala i NAKON toga je mlatila nogama. Nisu napali samo njih, nego i djevojku od 19 godina, koja je plakala i vikala i molila da je puste. Nas par ostalih smo snimali što više možemo, da pustimo u javnost i da ljudi saznaju što se događa u ovom našem prekrasnom svijetu.

Cura i dečko koji su napadnuti, ničime ovo nisu izazvali, osim, možda jednim činom. Sram ih bilo, na prosvjedu su na megafon pjevali pjesmu: KAD SE MALE RUKE SLOŽE, SVE SE MOŽE, SVE SE MOŽE...'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene