Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upitan vlasnički udio države

VIDEO: Kako je propala Ina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok privatizaciju Ine istražuje saborsko povjerenstvo, pred koje je pozvan i bivši premijer Sanader, sama kompanija sve više zaostaje za stranom konkurencijom. Rafinerije i mreža benzinskih crpki se ne obnavljaju, a u bušotine se ne ulaže.

Umjesto snažne kompanije koja će predvoditi gospodarski rast zemlje INA je svedena na puki premet kupoprodaje, koji se uz to još i istražuje. Rasprodaja je počela 2003. kada je Vlada Ivice Račana mađarskom MOL-u prodala 25 plus jednu dionicu. Nakon 5 godina MOL je svoje vlasništvo kupovinom dionica povećao na 47 posto, a državi je u rukama ostalo 44 posto. Nekadašnji šef Ine upozorava da sve to vrijeme za razvoj kompanije nije učinjeno ništa.

Pročitajte i ovo INA radnik (Foto: Dnevnik.hr) Stagnacija Neizvjesna budućnost Ine dovodi u pitanje radna mjesta: Radnici sve zabrinutiji, pomaka po pitanju otkupa nema Slika nije dostupna Sanader sigurno ne dolazi 'INU nije urušila privatizacija nego loše vodstvo'

‘Mislim da je isključivi krivac za ovo stanje u kojem je danas Ina loša Uprava koja je loše upravljala kompanijom. Moglo se možda bolje upravljati i sa strane onog koji je privatizirao INU, ali činjenica je da je Uprava 9 godina bila na čelu kompanije a dokazala je više puta nesposobnost’, rekao je Davor štern, stručnjak za trgovinu naftom.

'Cilj privatizacije nije ostvaren'

Nakon što su Mađari postali najveći dioničari Ine, bivši premijer Sanader i njegova desna ruka Polančec su promjenili ugovor sa MOL-om koji je zavladao kompanijom. Iz tog aranžmana se izrodila afera puna sumnji kako je Polančec predao Mađarima Inu u zamjenu za novac kojim je kasnije pokušao preuzeti Podravku. No sve su navodi koji se tek trebaju dokazati na sudu. Slavko Linić, koji je i sam kao svjedok pozvan pred istražno povjerenstvo, kaže da je za srozavanje Ine kriva bivša Sanaderova Vlada.

’Cilj privatizacije nije ostvaren: obnoviti rafinerije, uložiti u bušotine u RH neovisno da li je plin ili nafta i naravno obnoviti maloprodajnu mrežu u Hrvatskoj’, rekao je SDP-ovac Linić.

>> INA: U kompaniji manje od 50 stručnjaka iz MOL grupe

Ina od nedavno ima novu Upravu iz Mađarske koja je, kako tvrdi Štern, vrlo sposobna. Pitanje je samo može li ona uopće nadoknaditi izgubljene godine bez razvoja i ulaganja u modernizaciju, a i što će biti s vlasničkim udjelom države.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene